Update | NK veldrijden gaat door: Rucphen biedt helpende hand Veldrijden
Veldrijden

Update | NK veldrijden gaat door: Rucphen biedt helpende hand

Update | NK veldrijden gaat door: Rucphen biedt helpende hand

(18 december 2021) Donderdag 16 december werd bekend dat het NK veldrijden in Zaltbommel niet doorgaat. De wedstrijd zou plaatsvinden op 8 en 9 januari (2022), maar kon vanwege de hernieuwde coronamaatregelen niet doorgaan. Gezocht werd naar een alternatieve locatie en daar lijkt het parcours in Rucphen een oplossing voor te bieden.

Op het snelle parcours werd zaterdag voor het eerst een Wereldbeker verreden. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Marianne Vos, bij de mannen naar Tom Pidcock. Waar normaal gesproken het parcours na afloop van de wedstrijd afgebroken wordt, is dat nu niet het geval. Volgens voorzitter van de cross in Rucphen, Kees Kools, staat de cross namelijk klaar om de de organisatie van het NK op zich te nemen. Ad van Grootel is de veldritcoördinator bij de KNWU en hield nog een slag om de arm. 'Eerst moet duidelijk zijn of het NK onder de nieuwe maatregelen door kan gaan', zo laat hij weten bij BN DeStem.

Zaterdag werd op de 'coronapersconferentie' uitgesproken dat professionele sport door kan gaan, zonder publiek. Dat lijkt uitkomst te bieden om het NK in Rucphen te laten verrijden. 'Maandag weten we meer', zo liet Kools nog vlak na afloop van de cross in Rucphen weten. 'Tot die tijd breken we niets af.' Kools liet daarnaast weten dat hij tevreden was met de wedstrijd van zaterdag en sprak van een 'geslaagd debuut'. 'We zijn heel tevreden. We hebben hartstikke mooie wedstrijden gezien, met winnaars waar we trots op kunnen zijn. Hopelijk volgt er volgend jaar met publiek een herhaling in de Wereldbeker.'

Voor de organisatie in Zaltbommel was het vanwege de geldende maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk om het NK door te laten gaan. 'Wij willen bewust een volwaardig Nederlands kampioenschap organiseren. En dat kan in onze ogen niet zonder een grote aanwezigheid van wielerfans en sponsoren én van de sfeer en de ambiance die daarbij horen’, zo liet voorzitter Robert Schimmer donderdag nog weten. Het betekende voor het tweede jaar op rij dat het NK niet in Zaltbommel kon worden verreden. In 2023 krijgt men in Zaltbommel van de KNWU een derde kans om het NK te organiseren.

Update - 20 december 2021 (17.00 uur) - NK veldrijden gaat door

Goed nieuws: het NK veldrijden kan gewoon doorgaan in het tweede weekend van januari. De organisatie in Rucphen heeft besloten om dat parcours niet af te breken, zodat de Nederlandse toprenners kunnen strijden om de titel in eigen land. Afgelopen zaterdag wonnen Marianne Vos en Tom Pidcock in West-Brabant de Wereldbekercross van Rucphen.

De KNWU is blij met de oplossing. 'We zijn Rucphen zeer erkentelijk voor hun medewerking en weten uit ervaring dat zij organisatorisch dit evenement prima op zich kunnen nemen, al vragen we veel van hen met twee grote evenementen binnen één maand', klinkt het. Voor de jeugd-NK's wordt nog een oplossing gezocht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws