Van Aert 'gaat zich niet bewust inhouden' wegens gevaar in Benidorm: 'Beetje overdreven van Lars' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert 'gaat zich niet bewust inhouden' wegens gevaar in Benidorm: 'Beetje overdreven van Lars'

Van Aert 'gaat zich niet bewust inhouden' wegens gevaar in Benidorm: 'Beetje overdreven van Lars'

Wout van Aert hoopt ondanks de gevaren te winnen in Benidorm. De voorlaatste manche van de Wereldbeker wordt in 2023 in Spanje verreden op een harde, droge, gladde ondergrond. Het slipgevaar is groot, evenals de consequentie als je valt. Door de vele losliggende steentjes en de hoge snelheid kun je je lelijk verwonden.

Zo vond Lars van der Haar tenminste. De Nederlands kampioen deed de alarmbellen rinkelen met zijn uitspraken over de gevaren. 'Wout is wel echt heel goed, maar gaat hij hier zijn WK willen vergooien door met zijn knie op een steen te belanden in een afdaling?', zo vroeg hij zich hardop af.

Van Aert zelf wil er niets van weten. 'Dat is een beetje overdreven van Lars. Ik wil in Benidorm een zo goed mogelijke wedstrijd rijden en ik houd me op voorhand niet echt bezig met mogelijk gevaar. Als je dat wel doet, kun je beter niet starten', zo is hij stellig tegen diverse media, waaronder In de Leiderstrui. 'Je kunt elke wedstrijd hard vallen. Het is wel zo dat je niet te gek moet doen als je deze wedstrijd wilt winnen. Een foutje gaat snel gemaakt zijn', zo blikt de renner van Jumbo-Visma vooruit.

Van Aert: 'Ik heb sinds Zonhoven geen een keer de crossfiets aangeraakt'

Na zijn overwinning in Zonhoven, ging de toen nog Belgische kampioen op trainingskamp. Daardoor miste hij het BK en verloor hij zijn tricolore. 'Het wordt raar om niet in die trui te rijden', aldus Van Aert. 'Maar ik heb er zelf voor gekozen om die cross niet te rijden. Ik heb op trainingskamp geen enkele keer de crossfiets aangeraakt, maar ik raak daar altijd snel weer aan gewend. Op het trainingskamp was het enige doel om kilometers te maken. Het wordt aangenaam om hier te crossen in deze omstandigheden. Er is ook een erg grote opkomst en er is heel veel sfeer in het publiek. Dat is erg mooi.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws