Van Aert loopt niet vooruit op BK veldrijden: 'Baby komt wanneer die zin heeft' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert loopt niet vooruit op BK veldrijden: 'Baby komt wanneer die zin heeft'

Van Aert loopt niet vooruit op BK veldrijden: 'Baby komt wanneer die zin heeft'

Wout van Aert wil niet te veel vooruitlopen op de zaken als het gaat om de combinatie tussen het BK veldrijden en de zwangerschap van zijn vrouw Sarah. Hij laat de beslissing over zijn deelname vooral afhangen van 'de natuur'.

Van Aert werd in Hulst nog op een aanzienlijke achterstand gereden door concurrent Mathieu van der Poel, maar die is er logischerwijs sowieso niet bij tijdens het BK veldrijden van aankomend weekend. De renner van Jumbo-Visma geldt daarom als een van de topfavorieten, maar daar was hij tot dusverre nog zeker niet mee bezig. In het flashinterview na afloop van de cross liet hij al weten erg blij te zijn dat hij de dagen rustig is doorgekomen. Zijn vrouw is namelijk ergens deze periode uitgerekend om te bevallen.

'Hulst was een symbolisch eindpunt'

Wout van Aert

'Hulst was een symbolisch eindpunt', zo vertelt Van Aert bij Het Laatste Nieuws. 'We zien wel nu. De geboorte zal hoe dan ook een extra stimulans zijn, maar de natuur zal beslissen over het exacte tijdstip.' Een journalist stelt hem voor een mogelijk scenario, waarin hij tijdens de dag van het Belgisch kampioenschap nét voor de race gebeld wordt door zijn vrouw, maar daarop wil hij niet écht antwoorden. Hij grijnst: 'Smerige vraag.'

De Belgische coureur voegt daaraan toe: 'Zou het allemaal zo snel gaan dan? Ik weet het niet. Ik zal er geen vat op hebben. Van Aertjes zijn nogal eigenwijs. Hij zal dus komen als hij daar zin in heeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws