Van Aert met nieuwe zege op zak naar Val di Sole: 'De benen zullen het zeker voelen' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert met nieuwe zege op zak naar Val di Sole: 'De benen zullen het zeker voelen'

Van Aert met nieuwe zege op zak naar Val di Sole: 'De benen zullen het zeker voelen'

Zaterdag waren we opnieuw getuige van de grote 'Wout van Aert-show'. Alvorens de Belg naar Val di Sole afreisde voor de Wereldbekercross op zondag, schreef hij in Essen nog even de Ethias Cross op zijn naam. Appeltje-eitje zou je zeggen, al denkt Van Aert daar zelf anders over.

Van Aert won met een voorsprong van 1.47 min. op Thijs Aerts, de nummer twee. 'Natuurlijk ben ik daar tevreden mee', stelt hij in het flashinterview. De renner van Team Jumbo-Visma ging als torenhoog favoriet van start in de Belgische cross. 'Maar dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijke wedstrijd was, de cross moet altijd gereden worden. Het was serieus baggeren en geconcentreerd blijven. De opdracht is volbracht, maar het was niet zo makkelijk als het altijd lijkt.'

De Belgische publiekslieveling laat verder weten dat het parcours hem wel beviel. 'De weide was helemaal verzopen, daar was het heel lastig.' Ook moest er veel gelopen worden tijdens de wedstrijd. 'Dat doe ik heel graag, maar in diepe modder is dat altijd wel iets anders. Ik genoot vroeger altijd van zulke crossen en vind het mooi dat dat nu ook nog wel eens terugkomt.'

Van Aert kijkt uit naar Wereldbeker Val di Sole

Zondag staat Van Aert aan de start van de Wereldbekercross in het Italiaanse Val di Sole, waar hij zich aan een sneeuwparcours mag gaan wagen. 'Ik had gehoopt dat ik vandaag (zaterdag, red.) wat energie kon sparen, maar tijdens de verkenning zag ik al dat dat niet haalbaar was. De benen zullen het zeker voelen, ook vanwege dat lopen. Het wordt zondag dan ook moeilijker om het verschil te maken en ik ben heel benieuwd wie er het beste om kan gaan met de omstandigheden. Ik zal niet in het voordeel zijn, maar deze zege pakken ze me niet meer af', aldus Van Aert.

Wedden op Verstappen of Hamilton? Ontvang 1,90 keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws