Van Aert pakt winst Dendermonde met ongenadig grote voorsprong op Van der Poel en co Veldrijden
Veldrijden

Van Aert pakt winst Dendermonde met ongenadig grote voorsprong op Van der Poel en co

Van Aert pakt winst Dendermonde met ongenadig grote voorsprong op Van der Poel en co

Wout van Aert heeft op imponerende wijze de Wereldbekercross van Dendermonde weten te winnen. In de modder stond er geen maat op de Belg. Hij zette alles en iedereen, waaronder ook Mathieu van der Poel, op een ruime achterstand.

Na een zware cross bij de vrouwen mochten vervolgens de mannen aan de bak in Dendermonde. De organisatie had tussen de wedstrijden door nog ingegrepen door een lastig stuk uit het parcours te nemen, maar dat nam niet weg dat het parcours nog steeds zeer modderig was.

De renners schoten direct hard uit de startblokken. Van der Poel nam de leiding. Van Aert wilde hem niet laten rijden, maar kwam vast te zitten in de fiets van Corné van Kessel. De Belg verloor was plekjes, maar maakte enige tijd later weer de aansluiting met het front van de wedstrijd. Na één ronde reden er nog zeven renners bij elkaar in het eerste groepje.

Geen maat op Van Aert

Van Aert had van tevoren al aangekondigd veel zin te hebben in een moddergevecht en dat bewees hij in de volgende rondes. De Belg zette iedereen op achterstand, behalve Van der Poel. De wereldkampioen veldrijden bleef in eerste instantie bij zijn Vlaamse concurrent, maar uiteindelijk moest ook hij een redelijk gat laten. Van Aert viel nog wel een keer, maar hij bleef Van der Poel ruim voor.

Het bleek pas het begin: Van Aert was in de modder volledig in zijn element. Ontketend reed hij de renners achter zich op een hoopje. Alleen Van der Poel kon de renner van Jumbo-Visma nog enigszins in het zicht houden. Al rondes voor het einde van de wedstrijd was het duidelijk dat Van Aert zonder pech de cross op zijn naam zou gaan schrijven.

Van Aert bleef alleen maar verder uitlopen. Inmiddels reed ook Van der Poel op een achterstand van meer dan een minuut. Ondanks het lange parcours, wist hij het voor elkaar te krijgen om de ene na de andere achtergebleven renner op te rapen. Renners als Tom Pidcock verloren per ronde meer dan een minuut op een verschroeiend snel fietsende Van Aert.

Valpartijen of andere mankementen bleven Van Aert in de laatste rondes van de race bespaard, waardoor hij zonder moeite de voorsprong vast kon houden. Met een solo waar je U tegen zou zeggen, wist hij de winst veilig te stellen. Na ruim een uur crossen, konden de armen de lucht ingegooid worden.

De voorsprong op Van der Poel bedroeg uiteindelijk twee minuten en 49 seconden. In het kielzog van de wereldkampioen reed Toon Aerts naar een verdienstelijke derde plek. Michael Vanthourenhout kon nog als vierde over de finish komen, maar dat was niet voldoende voor hem om de leiding in het Wereldbekerklassement te behouden.

Uitslag Wereldbeker Dendermonde 2020 mannen

1. Wout van Aert
2. Mathieu van der Poel +2.49
3. Toon Aerts +3.06
4. Michael Vanthourenhout +3.42
5. Laurens Sweeck
+3.58
6. Corné van Kessel +4.14
7. Quinten Hermans +4.22
8. Pim Ronhaar +4.29
9. Thijs Aerts +4.49
10. Gianni Vermeersch +5.04

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws