Van Aert sneeuwt de concurrentie onder met overtuigende zege in Val di Sole Veldrijden
Veldrijden

Van Aert sneeuwt de concurrentie onder met overtuigende zege in Val di Sole

Van Aert sneeuwt de concurrentie onder met overtuigende zege in Val di Sole

Wout van Aert heeft op overtuigende wijze de Wereldbekercross in Val di Sole op zijn naam geschreven. In de sneeuw was er geen enkele renner in staat om zijn spoor te volgen.

Met alle olympische aspiraties van het veldrijden was er voorafgaand aan de wedstrijd in Val di Sole al veel aandacht gegaan naar de sneeuwcross. De organisatie kon, ondanks de verplaatsing naar Italië, rekenen op de komst van enkele topfiguren uit de cross. Onder meer Eli Iserbyt, Tom Pidcock en Wout van Aert hadden de moeite genomen om in de sneeuw hun winterbanden uit te testen.

Van Aert ook sterk in de sneeuw

In de openingsronde was het Michael Vanthourenhout die het best voor de dag kwam, maar heel lang hield zijn koppositie geen stand. Wie anders dan Van Aert bleek óók in dit soort winterse omstandigheden over de beste papieren te beschikken. Op zijn zo kenmerkende wijze nam hij de eerste plek van zijn landgenoot over.

Van Aert had het momentum te pakken, maar bleef in zijn expeditie niet foutloos. Mede daardoor duurde het even voordat hij definitief weg wist te rijden bij Vanthourenhout. Zijn concurrent bleef ruimte tijd hangen op minder dan tien seconden achterstand van Van Aert.

Van Aert soeverein naar zege

Pas nadat hij het punt halverwege de race gepasseerd had, wist Van Aert beetje voor beetje verder weg te rijden bij Vanthourenhout. Ook vanuit de achtergrond kwam het gevaar niet. Figuren als Pidcock en Iserbyt reden op dat moment al op een haast onoverbrugbare afstand.

Voor Van Aert was het zaak om overeind te blijven en daar slaagde de Belgisch kampioen in het veld met verve in. Na een uur crossen in de kou kwam hij soeverein als eerste over de finish, waardoor hij dit weekend de dubbel pakt.

In een spannende strijd om de derde plek trok uiteindelijk Pidcock nog aan het langste eind. Hiermee werd Iserbyt verwezen naar de vierde plek in de daguitslag. Corné van Kessel was op de tiende plek de beste Nederlander van de dag.

Uitslag Wereldbeker Val di Sole 2021 - mannen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws