Spannende laatste momenten voor Van Empel in Val di Sole: 'Ik bleef kalm' Veldrijden
Veldrijden

Spannende laatste momenten voor Van Empel in Val di Sole: 'Ik bleef kalm'

Spannende laatste momenten voor Van Empel in Val di Sole: 'Ik bleef kalm'

Fem van Empel wist in Val di Sole haar allereerste overwinning bij de profs te boeken. Al was dat aan het eind van de race nog even spannend. 'Ik bleef kalm', zo laat de Nederlandse na afloop weten.

Van Empel toonde dat ze een echte sneeuwspecialiste is door vrijwel de gehele race op kop te rijden. Alleen op het einde van de race verloor ze kort de koppositie, nadat Marianne Vos haar had bijgehaald. 'Zij krijgen natuurlijk een boost als ze de koploopster zien rijden', laat ze in het flashinterview weten over de concurrentie die naderde. 'Ik wist ook dat, zo lang ze er niet aan hingen, ik moest blijven rijden.'

Van Empel wint na spannend moment

De renster wist bij haarzelf dat de concurrentie ook een stevige inspanning achter de rug had, waardoor ze nog vertrouwde op haar sprint. Tot een echte sprint kwam het echter niet, omdat Vos in de voorlaatste bocht op een paaltje sloeg. Hoewel Van Empel kort opgehouden werd, kon ze sneller terug op het zadel dan haar concurrente.

'Het was erg moeilijk. Ik dacht heel even helemaal niet meer op het podium te staan na die bocht', spreekt ze uit. 'Maar ik bleef kalm. Ik ben erg blij dat ik de overwinning gepakt heb.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws