Van Aert tempert cross-verwachtingen: 'Prestaties van vorig jaar niet als normaal beschouwen' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert tempert cross-verwachtingen: 'Prestaties van vorig jaar niet als normaal beschouwen'

Van Aert tempert cross-verwachtingen: 'Prestaties van vorig jaar niet als normaal beschouwen'

Wout van Aert kan niet wachten om eraan te beginnen. De Belg van Jumbo-Visma maakt zondag in de Wereldbeker in Antwerpen zijn rentree in de cross en in een persbericht van Jumbo-Visma blikt hij vooruit.

'Na het WK op de weg heb ik eerst een paar weken rust genomen. De vorige crossen kwamen voor mij te vroeg. Je moet niet te snel weer beginnen. Maar zondag voelt als het juiste moment om weer te starten. Ik heb de laatste wedstrijden op televisie gekeken en het begint weer te kriebelen', zo zegt Van Aert, die deze winter als grote doel heeft om het WK te winnen in Hoogerheide, in januari.

Van Aert wil vooral plezier hebben in het veld

Of Van Aert de goede prestaties uit de vorige cross-winter kan evenaren of verbeteren, daar is hij naar eigen zeggen niet zo mee bezig. 'Vorig jaar was ik meteen goed en nu verwachten mensen hetzelfde. Wat ik vorig jaar presteerde mag niet als normaal worden beschouwd.'

Van druk is dan ook geen sprake. 'Ik leg mezelf geen druk op voor een cross. Die jaren zijn wel voorbij. Ik haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger toen de druk om te winnen nog heel groot was.' Die uitspraak wordt kracht bij gezet met het gegeven dat Van Aert nu nog niet weet welke crossen hij in 2023 nog rijdt. 'Daar ben ik nog niet mee bezig. Dat gaan we later plannen. Eerst zondag de race in Antwerpen, waar ik met heel veel plezier naartoe ga.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws