Van Aert voegt mogelijk crossen toe: 'Wil op eerste rij staan bij kampioenschappen' Veldrijden
Veldrijden

Van Aert voegt mogelijk crossen toe: 'Wil op eerste rij staan bij kampioenschappen'

Van Aert voegt mogelijk crossen toe: 'Wil op eerste rij staan bij kampioenschappen'

Wout van Aert gaat zijn veldritprogramma in 2020/2021 mogelijk nog uitbreiden, vertelt hij in gesprek met RTV. De Belg van Jumbo-Visma beseft dat hij nog moet klimmen op de UCI-ranking, wil hij later in het seizoen een betere startplek verdienen.

Van Aert was er vorig seizoen lang uit met een verschrikkelijke dijbeenblessure. Daardoor miste hij ook een boel crossen. Hij klom met zijn prima prestaties in zijn eerste crossen van het seizoen al van plek 32 naar 19, maar dat is nog niet voldoende. 'Ik wil nog extra punten pakken, om zo op de eerste rij te staan bij de kampioenschappen. Dat gaat natuurlijk het makkelijkst in de wereldbekers, dus het zou kunnen dat er daar nog een paar bij komen.'

Van Aert trekt nu eerst richting Spanje, voor een hoogtestage van tien dagen. Daarna keert hij terug in het veld op 20 december, bij de wereldbeker in Namen. Het zal tevens de eerste keer van dit seizoen zijn dat hij Mathieu van der Poel treft. Daarna volgens vooralsnog nog Herentals (23 december), Baal (1 januari) en vervolgens het BK (9 januari). Als voorbereiding op het WK (31 januari) rijdt hij nog in Hamme (23 januari).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws