Cavendish herenigd met 'vader' Brian Holm: 'Zullen hem terug op zijn plaats zetten' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish herenigd met 'vader' Brian Holm: 'Zullen hem terug op zijn plaats zetten'

Cavendish herenigd met 'vader' Brian Holm: 'Zullen hem terug op zijn plaats zetten'

De terugkeer van Mark Cavendish bij Deceuninck-Quick-Step betekent ook dat de Brit weer gaat samenwerken met Brian Holm. De Deen is sportief directeur bij de ploeg en onderhoudt al jaren een nauwe band met Cavendish.

De 35-jarige Cavendish reed in 2013, 2014 en 2015 al voor Quick-Step, maar werkte ook al met Holm in zijn tijd bij Team HTC - Columbia. De band met Holm groeide in die jaren zo dat hij zelfs getuige was van Cavendish bij zijn bruiloft. 'Hij is als een vriend, vader en broer tegelijk voor mij', zei de sprinter destijds. Toen Cavendish in 2016 voor Team Dimension Data ging rijden, onderhielden hij en Holm contact.

Toch zal Cav geen voorkeursbehandeling krijgen, nu hij terug is bij The Wolfpack. 'Hij weet heel goed dat hij niet als de superster in het team zal stappen, zoals dat de vorige keer het geval was', vertelt Holm aan het Deense DR. 'Zijn rol zal compleet anders zijn, hij zal het op de fiets moeten laten zien. Op die manier kan hij langzaam voor zichzelf een weg omhoog vinden in de hiërarchie van het team. Misschien dat we dan over een half jaar voor hem kunnen rijden in een kleinere rittenkoers. Dat zal zeker niet de Tour de France zijn.'

'Ik heb hem gewaarschuwd'

Brian Holm over Mark Cavendish

'We zullen hem terug op zijn plaats zetten', vervolgt Holm, die geen kritiek vanuit Cavendish verwacht. 'Hij zal zich moeten aanpassen als hij een opdracht krijgt. Dat zal hij alleen maar waarderen, ik ken hem. Hoe meer hij klaagt, hoe beter hij is. Soms moet ik als ploegleider dan zeggen: "Hou je kop en doe wat ik zeg." Dat klinkt misschien agressief, maar die eerlijkheid maakt hem beter. Ik heb hem gewaarschuwd dat hij weer hard zal moeten werken, nu hij voor mij gaat rijden. En daar is hij klaar voor. Daarom houdt hij van fietsen, zegt hij zelf, en ik weet dat hij het meent.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws