Van Alphen zet Exact Cross Essen op imponerende wijze naar haar hand Veldrijden
Veldrijden

Van Alphen zet Exact Cross Essen op imponerende wijze naar haar hand

Van Alphen zet Exact Cross Essen op imponerende wijze naar haar hand

Aniek van Alphen heeft op krachtige wijze de Exact Cross Essen weten te winnen. De winnares van vorige week in Boom toonde opnieuw haar hoogvorm met een sterke versnelling in ronde drie.

Waar het gros van de toppers al in Ierland is voor de cross in Dublin, kozen enkele dames voor de Exact Cross in Essen. Een mooie kans voor de tweede rij om eens een gooi te doen naar de overwinning, wat een spannende strijd opleverde bij de opening. Alicia Franck nam het heft in handen, met Laura Verdonschot, Anna Kay, Van Alphen en Leonie Bentveld in haar spoor. Ook Yara Kastelijn mengde zich na één ronde in de debatten.

Rensters vechten tegen de kou

Het was overigens niet alleen strijden tegen elkaar, maar ook tegen de kou. De gevoelstemperaturen zaten onder nul en dat was ook te zien aan de kleding van de dames: dikke handschoenen en kleren, alhoewel Van Alphen verbaasde door zonder lange broek te koersen. Daar had ze overigens ook last van, daar ze meerdere malen in haar handen aan het blazen was.

De dames waren ontzettend aan elkaar gewaagd, waardoor foutjes het verschil maakten. Bentveld maakte een schuiver en nam Franck mee, waardoor de groep uiteen geslagen werd. Van Alphen maakte hier met een versnelling gretig gebruik van, waarmee ze halfweg cross de rest onder druk zette.

Op die manier was de vogel snel gevlogen, waarna de dames in de achtergrond weer bij elkaar kwamen voor de strijd om de overige podiumplaatsen. Kastelijn leek even op weg naar plek twee, maar kwam zichzelf in de voorlaatste ronde een beetje tegen. Uiteindelijk was het Franck die de andere dames in de slotronde los kon rijden en de tweede plek wist te pakken. Kastelijn werd derde, ten koste van Kay.

Uitslag Exact Cross Essen vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws