Haig en Caruso willen zich na drama-Tour herpakken in Giro van 2023 Wielrennen
Wielrennen

Haig en Caruso willen zich na drama-Tour herpakken in Giro van 2023

Haig en Caruso willen zich na drama-Tour herpakken in Giro van 2023

Bahrain Victorious heeft vrijdag de plannen van haar belangrijkste renners voor 2023 uit de doeken gedaan. Pello Bilbao en Mikel Landa trekken naar de Tourstart in hun eigen Baskenland, terwijl Damiano Caruso en Jack Haig de troepen aan zullen voeren in de Giro d'Italia.

Voor beide mannen zal het zaak zijn om de dramatisch verlopen Tour de France van 2022 te vergeten. Haig viel uit in de Roubaix-rit, terwijl Caruso aan het einde van de tweede week de ronde moest verlaten met corona. 'Ik ben blij dat het jaar op zijn einde loopt, zodat ik weer vooruit kan kijken', liet de Australiër weten. 'Komend seizoen zal de Giro mijn hoofddoel zijn. Het wordt een loodzware Giro, de bergetappes hebben we al verkend en die lijken erg zwaar.'

Haig zal zijn jaar in Spanje beginnen. 'Eigenlijk wilde ik de Tour Down Under rijden, maar dat past niet goed bij de behoeften van mijn gezin. Vervolgens rijd ik Parijs-Nice, een koers waar ik dol op ben vanwege de wedstrijdscenario's. Via een hoogtestage en de Tour of the Alps zal ik dan de Ronde van Italië aanvatten. Wat ik daarna ga doen? Dat beslissen we pas na de Giro', citeert SpazioCiclismo de nummer drie van de Vuelta van 2021.

Caruso keert na jaartje weer terug in Giro

Caruso keert weer terug naar zijn geliefde Giro, een koers die hij afgelopen seizoen moest missen. 'Dit seizoen had ik de Giro ook graag gereden, maar het is duidelijk dat je niet altijd kan doen wat je zelf wil, zeker in een groot team. Voor mijzelf betekent het veel om terug te gaan naar de Giro, daar ik er de beste prestaties uit mijn loopbaan heb afgeleverd', stelt de nummer twee van 2021.

'We trekken naar de Giro met een goede ploeg, om het goed te doen in zowel de etappes als in het klassement. Mijn persoonlijke doel is het winnen van een etappe, terwijl ik op basis van de conditie zelf of met de ploeg een klassement wil najagen', aldus de trouwe Siciliaan, die in het voorjaar Valencia, Ruta del Sol, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en de Ronde van Romandië rijdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws