Van Anrooij wint met grote overmacht in modderige omstandigheden Gullegem Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij wint met grote overmacht in modderige omstandigheden Gullegem

Van Anrooij wint met grote overmacht in modderige omstandigheden Gullegem

Shirin van Anrooij heeft met veel allure de Hexia Cyclocross Gullegem op haar naam geschreven. In de modder van Gullegem kwam ze op geen enkel moment in de problemen voor de zege.

In vervelende omstandigheden legden de vrouwen in Gullegem hun cross af. Door forse regenbuien lag het parcours er modderig en zwaar bij, dus kwamen de sterksten in de wedstrijd al snel bovendrijven. Het waren Maghalie Rochette en Van Anrooij die sterk uit de startblokken kwamen. Waar de Canadese zichzelf vastreed in de zandbak, kon de Nederlandse profiteren. Ze nam direct een mooie voorsprong op al haar concurrenten.

Hoewel Van Anrooij ook verre van foutloos was, bleken haar benen sterk genoeg om de rest van het veld op een ruime achterstand te zetten. Al bij de eerste doortocht onder de finishboog had ze een voorsprong van twintig seconden op Rochette. Een verrassend sterke Zoe Bäckstedt volgde op dertig seconden van Van Anrooij.

Van Anrooij soeverein naar zege

Ondanks de zeer lange rondes van meer dan tien minuten, besloot men de vrouwen in Gullegem vijf rondes te laten rijden. Voor de voorsprong van Van Anrooij bleek dat echter geen probleem te zijn. Met ogenschijnlijk weinig problemen reed ze de wedstrijd uit en sleepte de zege binnen voor haar ploeg Baloise Trek Lions.

Achter Van Anrooij was de strijd om de zilveren stek een stuk spannender. Bäckstedt was tot aan het wiel van Rochette gekomen, maar in dit lange format bleek de Canadese toch net over wat meer power en ervaring te heersen dan de jonge Britse. Bäckstedt verloor zodoende in de slotfase de aansluiting en moest genoegen nemen met een derde plek in de uitslag.

Snel meer.

Uitslag Hexia Cyclocross Gullegem 2022 - vrouwen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws