Shirin van Anrooij

Dit is de pagina over Shirin van Anrooij. De renster komt uit voor Lidl-Trek (weg) en Baloise Trek Lions (cross) en is één van de beste rensters die Nederland kent. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van Anrooij en houdt tevens haar biografie bij.      

shirin van anrooij

Shirin van Anrooij werd op 5 februari 2022 geboren in Goes en begon haar sportloopbaan als duatlete. Later focuste ze zich volledig op het fietsen, waarbij ze zowel het veldrijden als wegwielrennen actief deed. In 2019 brak ze door op de weg, door Europees kampioen tijdrijden bij de junioren te worden en de Watersley Challenge te winnen. Ook werd ze tweede op het WK tijdrijden voor junioren.

Begin 2020 werd Van Anrooij wereldkampioen veldrijden bij de junioren in het Zwitserse Dübendorf, waarmee ze haar periode bij de juniores in stijl afsloot. Eind 2021 werd ze Europees kampioen veldrijden bij de beloften, terwijl ze ook haar vrouwtje stond in de veldritten bij de elite. In Gullegem boekte ze die winter haar eerste zege op hoogste niveau. 

Van Anrooij breekt door op de weg en in het veld

In 2022 brak ze ook door op het hoogste niveau op de weg. Ze deed voorin mee in grote koersen als Strade Bianche, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik, waarna ze ook een dubbelslag wist te slaan op het EK voor beloften. Tevens won ze de witte trui in de eerste Tour de France Femmes. Deze goede lijn trok ze ook direct door in het crossseizoen, waar ze in de Beekse Bergen haar eerste Wereldbeker won. 

Begin 2023 voegde ze daar de wedstrijden in Koksijde en Zonhoven aan toe, waarna ze in eigen land het WK veldrijden voor beloften wist te winnen. Amper anderhalve maand verder bereikte ze een nieuwe mijlpaal, door de WorldTour-wedstrijd Trofeo Alfredo Binda te pakken. In het najaar won ze ook nog de Tour de l'Avenir voor vrouwen namens haar ploeg Lidl-Trek. 

Shirin van Anrooij Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties