Van der Poel beste ooit? 'Van der Poel heeft alles, Nys had bijna alles' Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel beste ooit? 'Van der Poel heeft alles, Nys had bijna alles'

Van der Poel beste ooit? 'Van der Poel heeft alles, Nys had bijna alles'

Nu Mathieu van der Poel zijn 28e opeenvolgende zege in het veldrijden heeft behaald, gaan de gedachtes terug naar de dominante jaren van Sven Nys. In de podcast van Eurosport Kop over Kop, laten commentator Jeroen Vanbelleghem en oud-veldrijder Thijs van Amerongen hun licht schijnen over de twee rijders.

'Het waren allebei grote talenten. Van der Poel heeft iets meer talent, Nys was een hardere werker', zegt Vanbelleghem. Van Amerongen vindt dat er een duidelijk verschil is tussen de beginjaren van beide heren. 'Nys had jarenlang nodig om in de zware crossen weg te fietsen van de rest, bij Mathieu was dit vanaf het begin al het geval.' Desondanks heeft Nys veel successen geboekt en het veldrijden gedomineerd zoals Van der Poel dat op dit moment doet.

Het grootste verschil ziet Van Amerongen op mentaal vlak: 'Nys was mentaal minder sterk, dat zag je terug op grote kampioenschappen. Uiteindelijk is hij ook maar twee keer wereldkampioen geworden. Van der Poel heeft dit aantal inmiddels al behaald en heeft nog jaren voor zich.' Vanbelleghem denkt daarentegen dat het veld nu ook sterker is: 'Nys had dit niet gekund tegen Van Aert.' Eindconclusie van de twee mannen is dan ook dat Van der Poel op dit moment al de beste ooit is: 'Van der Poel heeft alles tot in de finessen, Nys had bijna alles tot in de finessen.' (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws