Van Empel dendert ondanks weinig slaap het nieuwe jaar in: 'Misschien ga ik daar wel goed op' Veldrijden
Veldrijden

Van Empel dendert ondanks weinig slaap het nieuwe jaar in: 'Misschien ga ik daar wel goed op'

Van Empel dendert ondanks weinig slaap het nieuwe jaar in: 'Misschien ga ik daar wel goed op'

Fem van Empel wist zondag met veel overmacht de Nieuwjaarsveldrit in Baal te winnen. De Brabantse rondde zo haar eerste wedstrijd namens Jumbo-Visma in stijl af, nadat ze door een valpartij in Val di Sole twee weken uit de running was.

Op voorhand vertelde Van Empel nog dat ze door het vele vuurwerk niet al te lekker had geslapen, maar daar was op de fiets niets van te merken. Na enkele minuten cross reed ze al weg van de concurrentie, waarna ze met maar liefst twee minuten voorsprong op nummer twee Lucinda Brand over de meet kwam.

'Misschien ga ik daar wel goed op, niet al te veel slapen', lachte ze na afloop net zo hard als voor de wedstrijd. 'Ik heb vooral genoten vandaag. Ik ben er even tussenuit geweest en heb normaal moeite om terug in het ritme te komen, maar hier had ik de scherpte', stelde de vrouw van Jumbo-Visma.

Van Empel hoefde niet de volle honderd procent te geven

'Het was de bedoeling om zonder druk aan de start te staan, maar ik was toch wel nerveus', gaf Van Empel nog mee. In de wedstrijd kon ze die nervositeit vrij snel van zich af fietsen, daar ze meteen weg reed van de concurrentie. 'Het was niet per se nodig om het volle honderd procent te geven', stelde de winnares, die gedurende de totale wedstrijd de controle had.

Van Empel liep met haar twee minuten voorsprong ook in voor de strijd om het eindklassement voor de X2O Trofee, maar hecht daar momenteel weinig waarde aan. Is dat dan niet zone? 'Dat klopt, maar ik ben pas twintig en moet keuzes maken. Er staat een mooi wegseizoen en mountainbike-programma te wachten, anders wordt het al bij al te veel. In het veld focus ik op de Wereldbeker', aldus Van Empel, die met haar nieuwe ploeg Jumbo-Visma de WorldTour in gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws