'Zonne grote vuurbal, jonge' deert Van Empel niet: Jumbo-Visma-aanwinste oppermachtig in Baal Veldrijden
Veldrijden

'Zonne grote vuurbal, jonge' deert Van Empel niet: Jumbo-Visma-aanwinste oppermachtig in Baal

'Zonne grote vuurbal, jonge' deert Van Empel niet: Jumbo-Visma-aanwinste oppermachtig in Baal

Fem van Empel heeft haar eerste wedstrijd namens Jumbo-Visma op imposante wijze weten te winnen. De veelzijdige renster, die haar rentree maakte na haar crash in Val di Sole, reed van start tot finish op kop in de X2O Trofee-wedstrijd van Baal op Nieuwjaarsdag.

Stipt 13.45 uur werden de vrouwen afgeschoten voor hun eerste beproeving van 2023. Waar pakweg Denise Betsema al om tien uur te bed ging en de ogen sloot, kon Van Empel de nacht voor haar entree bij Jumbo-Visma niet goed slapen. 'Weet je wat ik hoorde? Zonne grote vuurbal, jonge', lachte de Brabantse - geboren nabij Maaskantje - met een verwijzing naar de film New Kids in het startinterview. 'Zonder grappen, het ging nogal tekeer. Maar goed, geen probleem.'

Wiebes en Kay vallen, Alvarado ontsnapt

Enfin, Van Empel begon er in ieder geval goed uitgerust aan en pakte vrij snel de kop. Alvarado en Brand volgden gezwind, terwijl Lorena Wiebes in de achtergrond al in de eerste ronde ten val kwam De sprintster kwam met de schrik vrij en kon haar eerste wedstrijd namens SD Worx zo verder doen. Anna Kay had even later meer pech, zij brak vermoedelijk een vinger bij een crash.

Op de schuine kant in Baal maakte Alvarado een foutje, waardoor Van Empel zonder dat ze er erg in had al een gat te pakken had. De jongedame maakte hier gretig gebruik van en stoomde op haar eigen tempo al maar verder weg van de concurrentie. Brand en Alvarado kwamen samen, maar nadat die tweede bijna ten val kwam kon de dame van Baloise Trek Lions ervan weg rijden.

De strijd - voor zover je het zo mocht noemen - om plek één was toen al lang gestreden: Van Empel bleef geconcentreerd doorfietsen en wist dat ze - als er geen gekke dingen zouden gebeuren - met de handen in de lucht over de meet zou kunnen rijden.

Ondertussen raakte Alvarado wat van slag door haar bijna-crash en dit zorgde ervoor dat Marion Norbert-Riberolle zich plots kon mengen in de strijd om de podiumplaatsen, daar ook Betsema geen al te beste dag kende. Alvarado liet er halfweg cross uiteindelijk alsnog geen gras over groeien en wist op die manier plek drie op te eisen, op een straatlengte van Van Empel.

Uitslag X2O Trofee Baal - GP Sven Nys 2023 vrouwen

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws