Van Empel en Vas sluiten crossseizoen af met teleurstellend gevoel van WK Veldrijden
Veldrijden

Van Empel en Vas sluiten crossseizoen af met teleurstellend gevoel van WK

Van Empel en Vas sluiten crossseizoen af met teleurstellend gevoel van WK

Zoek de resterende crossweken niet meer naar Fem van Empel en Kata Blanka Vas in het veld. De jonge vrouwen laten via social media weten dat ze rust nemen na een lang en zwaar seizoen, al overheerst momenteel nog de nare smaak van het teleurstellend verlopen WK voor beiden.

Van Empel leek op te gaan voor haar tweede WK-titel bij de beloften op rij, maar moest in de laatste ronde afrekenen met pech en op die manier haar landgenotes Puck Pieterse en Shirin van Anrooij laten gaan. Ze werd uiteindelijk derde. 'Niet waar ik voor was gekomen, maar sommige dingen heb je niet altijd in de hand', laat ze weten in een bericht op Facebook.

'Dit was ook meteen mijn laatste cross van dit seizoen. Iedereen bedankt voor alle aanmoedigingen het afgelopen jaar', sluit Van Empel af. Ze won deze winter twee wereldbekercrossen, in Flamanville (Frankrijk) en Val di Sole (Italië).

Vas: 'Slechte timing voor een bad day'

Een generatiegenootje, Kata Blanka Vas, zet ook een punt achter haar winter. Vas reed, als twintigjarige, het WK bij de elites, maar kwam er niet aan te pas. De Hongaarse moest genoegen nemen met plek zeventien. 'Jammer genoeg niet het resultaat waarvoor we gekomen zijn, het spijt me voor het team rondom mij, zij hadden beter verdiend', communiceert Vas via Instagram.

'Ik voelde me de afgelopen dagen niet zo goed', aldus Vas, die dat ook al aangaf voor de mondiale titelstrijd. 'Het was een zeer slechte timing voor een bad day, maar ik ga me er niet te druk om maken. Mijn crossseizoen is nu over, ik ga wat rusten en dan zien jullie me snel genoeg op de weg', sluit Vas in bemoedigende woorden af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws