'Hoeveel pech kan je hebben?', vraagt huilende Van Empel na brons, Van Anrooij berust in zilver Veldrijden
Veldrijden

'Hoeveel pech kan je hebben?', vraagt huilende Van Empel na brons, Van Anrooij berust in zilver

'Hoeveel pech kan je hebben?', vraagt huilende Van Empel na brons, Van Anrooij berust in zilver

Er kan er maar één de winnaar zijn, zo werd zondagavond Nederlandse tijd nog maar eens pijnlijk duidelijk bij het WK veldrijden voor beloften bij de dames. Puck Pieterse won na een nipte sprint de wereldtitel, Shirin van Anrooij greep ernaast en pakte zilver. De vrouw met de tranen was echter Fem van Empel, die na botte pech tevreden moest zijn met brons.

Van Empel had dit jaar twee crossen gewonnen bij de elite en was de regerend wereldkampioene in deze categorie. Ze had duidelijk haar zinnen gezet op goud en dus viel brons tegen. 'Hoeveel pech je kan hebben? Veel, denk ik. Mijn versnellingsapparaat ging in crashmodus. Ik dook de materiaalpost in en dat kostte krachten. Ik kwam wel terug, maar het is enorm balen', kijkt Van Empel bij Sporza terug op haar wedstrijd.

Ondanks de versmeten krachten dacht Van Empel naar eigen zeggen aan winst in de sprint in de slotronde. Ze kwam er echter niet eens aan toe, omdat haar ketting eraf viel. 'Ik deed alles goed. Ik kon ook vrij gemakkelijk volgen op de klim', zo zegt ze, wanneer ze in tranen uitbarst. 'Of ik het Puck gun? Ja, inderdaad, maar ik heb misschien wel de titel verloren.'

Van Anrooij spreekt van 'net niet' na sprint

Van Anrooij kwam er in de sprint net niet aan en dat verwijt ze zichzelf wel een beetje. Ze ging naar eigen zeggen te laat aan, waardoor ze op de streep te kort kwam tegenover Pieterse. 'In de sprint blokkeerde ik. Ik wist precies wat ik moest doen en ik had het besproken, maar ik ging net te laat aan en kwam slechts een wiel tekort. Dat is nu heel zuur. Ik twijfelde een fractie van een seconde en toen was het te laat. De streep was er net iets te snel. Ik kan de sprint zo vaak opnieuw doen in mijn hoofd, maar het is net niet.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws