Van Empel wint Wereldbeker in Flamanville na boeiend gevecht met Pieterse Veldrijden
Veldrijden

Van Empel wint Wereldbeker in Flamanville na boeiend gevecht met Pieterse

Van Empel wint Wereldbeker in Flamanville na boeiend gevecht met Pieterse

De Wereldbekerwedstrijd van Flamanville is gewonnen door Fem van Empel. De Nederlandse was in een sprint sneller dan Puck Pieterse.

Bij afwezigheid van de meeste toppers kregen andere vrouwen in het Franse Flamanville een mooie kans om een Wereldbeker op hun palmares bij te schrijven. Het was een kans die Pieterse en Van Empel met beide handen, of benen om in termen van de cross te blijven, aangrepen. De twee Nederlanders grepen in het begin van de cross direct een mooie voorsprong op de rest van het veld. Iets wat Blanka Kata Vas niet zinde, waardoor zij in de tegenaanval ging.

Onder de impulsen van Vas kregen we te maken met een hergroepering vooraan. De Hongaarse had Silvia Persico en Inge van der Heijden mee in haar kielzog, waarna we vijf rensters in de kopgroep kregen. Een langdurig lot was deze groep niet beschoren, want Pieterse gaf er rond de balkjes een nieuwe klap op. Vas, Van der Heijden en Persico konden niet mee. Van Empel probeerde het nog wel even, maar verloor ook het wiel van haar landgenote.

Pieterse en Van Empel strijden

Toch liet Van Empel zich niet uit het veld slaan en sloot ze even later opnieuw aan bij Pieterse. Aangemoedigd door het Franse publiek reden de twee vervolgens verder. Van Empel wilde zich vervolgens niet meer laten verrassen door Pieterse en nam ook geregeld het initiatief van Pieterse over. Vas volgde op enkele seconden, waardoor het duo ook wel gas moesten blijven geven.

Na de passage over de balkjes in de slotronde wist Van Empel toch een klein gaatje te slaan op haar concurrente, maar Pieterse repareerde de schade snel. De twee lieten het daarna aankomen op een sprint-à-deux. Pieterse zette als eerste aan, waarna Van Empel rustig afwachtte en er op het juiste moment overheen kwam. De derde plek was weggelegd voor Vas.

Uitslag Wereldbeker Flamanville 2022 - vrouwen

1. Fem van Empel
2. Puck Pieterse "
3. Blanka Kata Vas +0.23
4. Inge van der Heijden +1.29
5. Silvia Persico +1.33
6. Hélene Clauzel +1.50
7. Manon Bakker +1.53
8. Eva Lechner +2.00
9. Marion Norbert Riberolle +2.05
10. Alicia Franck +2.35


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws