Vanthourenhout wint na machtige solo in Meulebeke, Sweeck tweede voor Aerts Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout wint na machtige solo in Meulebeke, Sweeck tweede voor Aerts

Vanthourenhout wint na machtige solo in Meulebeke, Sweeck tweede voor Aerts

Michael Vanthourenhout heeft de Ethias Berencross in Meulebeke op zijn naam geschreven. Hij was vroeg in de koers samen met Quinten Hermans vooruitgegaan en wist zijn medevluchter in ronde zes af te schudden. Die voorsprong gaf hij niet meer weg.

In totaal moesten de renners negen rondes in de Berencross in Meulebeke. In de derde passage ontvluchtte een tweetal aan de greep van de grote groep. Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans kregen een voorsprong van zo'n acht seconden. Daarachter was het Jens Adams die de groep leidde waar ook Toon Aerts en Eli Iserbyt in zaten, maar hij moest met materiaalpech afhaken.

Vanthourenhout schudt Hermans af, Aerts doet al het werk in de achervolging

In de zesde ronde reed Vanthourenhout weg bij Hermans en in dat rondje bouwde hij zijn voorsprong ruim uit. Het verschil liep op tot 26 seconden op een groep waar Aerts het kopwerk moest verrichten. In zijn wiel zaten drie teamgenoten van Vanthourenhout die hij maar al te graag wilde afschudden. De Belg deed dan ook meerdere pogingen, maar een gat wist hij niet echt te slaan.

Ondertussen vergrootte de koploper zijn voorsprong nog maar eens tot 36 seconden. Aerts wist een paar concurrenten af te schudden en bleef over met Laurens Sweeck, Hermans en Iserbyt. Met die status gingen de renners de laatste ronde in. Het werd uiteindelijk een duel tussen Sweeck en Aerts voor de tweede en derde plek.

Uitslag Ethias Cross Meulebeke mannen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws