Michael Vanthourenhout

Michael Vanthourenhout is een Belgische veldrijder die uitkomt voor Pauwels Sauzen-Bingoal. Hij werd in 2022 en 2023 Europees kampioen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Vanthourenhout en houdt zijn biografie bij. 

michael vanthourenhout

Vanthourenhout werd op 10 december 1993 geboren in Brugge als onderdeel van een echte wielerfamilie. Zijn broer Dieter, die acht jaar ouder is, en neef Sven deden ook dienst als professioneel veldrijder. Gek was het dus niet dat ook Michael naam en faam maakte als crosser: in 2013 boekte hij bij de beloften zijn eerste grote zege door het EK te winnen, voor generatiegenoot Mathieu van der Poel. 

Enkele maanden later maakte hij ondanks een doorlopend contract van de stal van de gebroeders Roodhooft naar het huidige Pauwels Sauzen-Bingoal, waarvoor Vanthourenhout nog altijd rijdt. In 2014 stond hij tussen Wout van Aert en Van der Poel op het WK voor beloften in Hoogerheide, één jaar later werd hij zelf wereldkampioen in die categorie in het Tsjechische Tabor. Met die titel op zak maakte hij definitief de overstap naar de profs. 

Vanthourenhout ontwikkelt zich tot kampioenschapsrenner

Vanthourenhout heeft de pech dat Van Aert en Van der Poel uit dezelfde generatie zijn, waardoor hij in zijn eerste jaren niet direct bekendstond als veelwinnaar. Naarmate de grote twee zichzelf meer op de weg begonnen te richten, kon Vanthourenhout stilaan steeds meer zijn stempel drukken in de cross. Zo werd hij in 2018 tweede op het WK. In 2020 won hij zijn eerste Wereldbeker in Tábor, om één jaar later in diezelfde klasse de veldrit in Namen op zijn naam te schrijven. 

In november 2022 boekte Vanthourenhout zijn tot dan toe grootste zege: in datzelfde Namen werd hij Europees kampioen, om enkele maanden later ook nog eens het Belgisch kampioenschap op zijn naam te schrijven. In 2023 bewees Vanthourenhout nog maar eens een kampioenschapscoureur te zijn, met het verlengen van zijn EK-titel in het Franse Pontchateau. 

Michael Vanthourenhout News

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments