Veldrijden op TV 8 januari 2022 | Vier Belgische kampioenstruien te verdienen in Middelkerke Veldrijden
Veldrijden

Veldrijden op TV 8 januari 2022 | Vier Belgische kampioenstruien te verdienen in Middelkerke

Veldrijden op TV 8 januari 2022 | Vier Belgische kampioenstruien te verdienen in Middelkerke

Het is alweer zaterdag en dat betekent net zoals de vorige weken cross-tijd! We richten ons op 8 januari volledig op de Belgen. De elite-vrouwen en beloften komen in actie bij het Belgisch kampioenschap veldrijden, net als de dames en heren in de juniorencategorie. In de Leiderstrui meldt hier hoe laat je inschakelt.

Het BK veldrijden vindt dit jaar plaats in Middelkerke en daar ligt een uitdagend parcours klaar. Wie de Belgische driekleur wil winnen, zal goed door een lange zandbak moeten. De wedstrijd lijkt geschikt voor de powerhouses in het veld. Kan Sanne Cant net zoals de laatste jaren haar Belgische titel verdedigen? En wie volgt bij de beloften Marthe Truyen op? Bij de junioren zoekt Thibau Nys een opvolger.

De elite-vrouwen en beloften starten om 15.15 uur en zullen zo'n drie kwartier onderweg zijn. De beloftencategorie wordt normaliter niet gewonnen door de vrouw die zaterdag als eerste over de meet komt. Er staat echter wel degelijk een titel op het spel voor de belofte-vrouw die als eerste binnen is. De wedstrijd van de mannen junioren begint om 13.45 uur.

In de ochtend komen de juniorenvrouwen in actie, maar die race wordt niet op tv uitgezonden. Sporza begint om 13.45 uur aan de live-uitzending met de juniorenmannen. Vervolgens wordt de race van de elitevrouwen en beloftenvrouwen uitgezonden. Je kunt ook terecht op de Eurosport Player, waar er vanaf de junioren mannen wordt ingeschakeld, om 13.40 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws