Voorbeschouwing Superprestige Ruddervoorde 2022  | Crossen bij 25 (!) graden Veldrijden
Veldrijden

Voorbeschouwing Superprestige Ruddervoorde 2022 | Crossen bij 25 (!) graden

Voorbeschouwing Superprestige Ruddervoorde 2022  | Crossen bij 25 (!) graden

Heel veel dubbele cross-weekeinden hebben we nog niet gehad dit jaar, maar op 29 en 30 oktober is het dan zover. In België staan twee veldritten gepland, te beginnen met de Superprestige in Ruddervoorde op de zaterdag. De eerste Superprestige-cross van dit seizoen. In de Leiderstrui beschouwt voor.

Praktische informatie Superprestige Ruddervoorde 2022

  • Zaterdag 29 oktober 2022
  • Deelnemerslijst mannen en vrouwen
  • Klassering: Superprestige

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars Superprestige Ruddervoorde

2021 Eli Iserbyt / Denise Betsema
2020 Eli Iserbyt / Ceylin Del Carmen Alvarado
2019 Mathieu van der Poel / Ceylin Del Carmen Alvarado
2018 Mathieu van der Poel / Marianne Vos
2017 Mathieu van der Poel / Maud Kaptheijns
2016 Mathieu van der Poel / Sophie de Boer
2015 Kevin Pauwels / Sanne Cant
2014 Tom Meeusen / Sanne Cant
2013 Klaas Vantornour / Helen Wyman
2012 Sven Nys / Nikki Brammeier

Parcours, weer en tijden Superprestige Ruddervoorde 2022

Het parcours in Ruddervoorde heeft voor ieder wat wils, al is het bovenal een grascross. In tegenstelling tot Amerika zijn de hoogtemeters beperkt, maar met veel draaien en keren, balkjes, een zandbak, een brug met trap en een schuine kant is het wel heel gevarieerd. Het weer lijkt goed te worden (maar daarover later meer), waardoor de technische passages in principe droog moeten liggen. De grote motoren of explosieve springveren? Eigenlijk kunnen ze hier allebei wel het verschil maken.

Voorbeschouwing Superprestige Ruddervoorde 2022  | Crossen bij 25 (!) graden

Weer
We spreken over 29 oktober, maar in Ruddervoorde kan haast de zonnebrand tevoorschijn worden gehaald op zaterdag. De dames en heren rijden bij een temperatuur van zo'n 23 á 25 (!) graden hun rondjes. De wind komt aan windkracht 3 uit het zuiden.

Tijden
Start vrouwen: 13.40 uur
Finish vrouwen: 14.30 uur
Start mannen: 15.10 uur
Finish mannen: 16.15 uur

Favorieten vrouwen Superprestige Ruddervoorde 2022

Hoe langer het cross-seizoen duurt, hoe korter de lijst met topfavorieten voor de overwinning. Bij de vrouwen is dat echter allerminst het geval, want er zijn nogal wat dames die verstek laten gaan. Fem van Empel is de vrouw in vorm, maar is niet van de partij. Ook Puck Pieterse van Alpecin-Deceuninck is er niet. Lucinda Brand is geblesseerd.

Favorieten komen er normaliter uit eigen land. Met Ceylin del Carmen Alvarado heeft Alpecin-Deceuninck nog wel een sterke troef. Verder doen Denise Betsema en Annemarie Worst tot dusverre altijd van voren mee, maar slaagden ze er nog in om Van Empel en consorten te kloppen.

Favorieten mannen Superprestige Ruddervoorde 2022

Bij de heren is het Pauwels Sauzen-Bingoal wat de klok slaat. Eli Iserbyt is de aap op de rot op dit moment, ook al vierde Michael Vanthourenhout ook al weleens feest dit seizoen. Samen vormen ze een schier onverslaanbaar blok, totdat afgelopen dinsdag Lars van der Haar plots uitstekende benen toonde. Iserbyt en Vanthourenhout waren er niet bij, maar de Nederlander van Baloise Trek Lions lijkt wel de man om het ze moeilijk te maken.

Terwijl het verder wachten is op Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, zijn het vooral de Belgen die hopen op meer succes. Laurens Sweeck deed dit seizoen al een paar keer uitstekend mee met de besten namens Crelan - Fristads.

TV Superprestige Ruddervoorde 2022

Net zoals zo vaak dit seizoen kun je bij Eurosport terecht voor live beelden. Via Eurosport 1 en de Eurosport Player kun je om 13.30 uur terecht voor de vrouwenwedstrijd en om 15.00 uur voor de heren. Sporza komt om 17.30 uur met een uitgebreide samenvatting.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws