Vos kleurt rentree op met klinkende solozege in Ethias cross Essen Veldrijden
Veldrijden

Vos kleurt rentree op met klinkende solozege in Ethias cross Essen

Vos kleurt rentree op met klinkende solozege in Ethias cross Essen

De Ethias cross in Essen is bij de vrouwen gewonnen door Marianne Vos. De Nederlandse maakte pas haar eerste opwachting in het veld deze winter, maar liet meteen de concurrentie haar hielen zien. Perrine Clauzel en Inge van der Heijden mochten mee het podium op.

Bij afwezigheid van de toppers Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand en Annemarie Worst was het vanuit Nederlands oogpunt voornamelijk uitkijken naar de rentree van Vos. Het was echter een Franse die de kop pakte bij de start, Marion Norbert-Riberolle. Yara Kastelijn en Anna Kay volgden, terwijl Vos vanaf de derde startrij al aardig opschoof. Kastelijn wenste niet te wachten op haar landgenote, de Brabantse trok bij de eerste passage hard door.

Kastelijn voerde dus de forcing, wat resulteerde in een kopgroepje van vier met Vos, Kay en Van der Heijden. Al haar inspanningen ten spijt, de ketting van de onfortuinlijke Kastelijn liep vast en ze moest haar plek voorin opgeven. In de hectiek keerde de Hongaarse Vas terug en ze nam ook meteen de kop, met Vos in haar spoor. De ervaren Nederlandse volgde even, maar trok in de voorlaatste ronde fors door. Vas kon niet direct mee en de vogel was gevlogen: Vos wint bij haar rentree. Een val van Vas zorgde ervoor dat zij uitgeschakeld werd, de overige podiumplaatsen gingen naar Clauzel en Van der Heijden.

Uitslag Ethias cross Essen vrouwen

1. Marianne Vos
2. Perrine Clauzel + 0.06
3. Inge van der Heijden + 0.09
4. Blanka Kata Vas + 0.17
5. Anna Kay + 0.21
6. Marion Norbert-Riberolle + 0.53
7. Alice-Maria Arzuffi + 0.56
8. Aniek van Alphen + 1.02
9. Laura Verdonschot + 1.08
10. Alicia Franck + 1.12


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws