Vos toont aan dat ze klaar is voor WK met overwinning in Wereldbeker Hoogerheide Veldrijden
Veldrijden

Vos toont aan dat ze klaar is voor WK met overwinning in Wereldbeker Hoogerheide

Vos toont aan dat ze klaar is voor WK met overwinning in Wereldbeker Hoogerheide

Marianne Vos heeft in Hoogerheide de generale repetitie voor het wereldkampioenschap veldrijden gewonnen. Na een versnelling in de laatste ronde kon ze solo zegevieren.

In Hoogerheide stond de laatste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Om de eindzege ging het in de Noord-Brabantse plaats al lang niet meer, maar wel werd er door de aanwezige rensters nog hard gestreden om de dagzege. Ondanks de krappe planning met het oog op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, waren veel toppers nog altijd van de partij.

Vijf koploopsters kleuren de race

Een van die toppers was natuurlijk Brand. Na een drietal ronden verscheen zij samen met Marianne Vos, Fem van Empel en Puck Pieterse aan het front van de wedstrijd. Die laatste wilde bij het ingaan van de volgende ronde een slimme demarrage plaatsen, maar de jongeling mocht niet zomaar wegspringen van Vos. Die haalde haar met een vlotte versnelling weer terug.

Nadat Blanka Kata Vas was teruggekeerd bij de koploopsters, besloot Pieterse opnieuw een aanval in gang te zetten. Ook deze werd na kort daarna geneutraliseerd, waardoor de vrouwen vervolgens maar stilzwijgend werd besloten om bij elkaar te blijven.

Dat veranderde toen Brand in de voorlaatste ronde besloot de gashendel om te trekken. Haar tempo zorgde ervoor dat Vas en Van Empel moesten afhaken, terwijl ook Pieterse het lastig kreeg. Vos liet zich niet kennen en bleef rustig aan het wiel van de wereldkampioene hangen.

Vos met overschot in finale

Het bleek - enigszins verrassend - het laatste wapenfeit te zijn geweest van Brand in deze wedstrijd. In de slotronde moest zij een gat laten, waarna Vos en Pieterse er samen vandoor gingen. Op het moment dat Brand weer hun wiel naderde, was het Vos die nog een hoop overschot had: zij demarreerde en liet haan concurrenten kansloos achter.

Vos had geen moeite om haar inspanning vol te houden tot aan het einde van de wedstrijd. Na iets minder dan een uur kon zij zegevieren in haar nationale driekleur: een belangrijke overwinning met het oog op de titelstrijd in Fayetteville.

Uitslag Wereldbeker Hoogerheide 2022 - vrouwen

1. Marianne Vos
2. Lucinda Brand
3. Puck Pieterse
4. Fem van Empel

5. Blanka Kata Vas
6. Shirin van Anrooij
7. Silvia Persico
8. Denise Betsema
9. Eva Lechner
10. Ceylin del Carmen Alvarado


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws