Winnares Van Empel verklaart foutjes in openingsfase in Antwerpen: 'Had heel koude handen' Veldrijden
Veldrijden

Winnares Van Empel verklaart foutjes in openingsfase in Antwerpen: 'Had heel koude handen'

Winnares Van Empel verklaart foutjes in openingsfase in Antwerpen: 'Had heel koude handen'

Fem van Empel maakte zondagmiddag veel indruk met haar manier van crossen in Antwerpen. De Nederlandse maakte in de openingsronde van de Wereldbekercross wat foutjes en moest op die manier achter concurrente Puck Pieterse aan, maar rondde het uiteindelijk zeer sterk af.

Uiteraard was de winnares na afloop blij met haar prestatie. 'Het eerste gedeelte ging niet goed. Ik had heel koude handen, dus dat was niet fijn met mijn handgrepen. In het tweede gedeelte voelde ik mij wel goed en kon ik mijn eigen race rijden. Dat was genoeg voor de zege', was het eerste wat de vertelde.

Toch was er ook een puntje van aandacht. 'Ik had de focus niet, die was er wel in het tweede gedeelte. Puck was heel sterk, maar ik was gelukkig de eerste aan de finish', blikte ze terug, om vervolgens nog eens terug te komen op die koude handen. 'Daardoor heb ik me een paar keer moeten herpakken, maar ik kon het in het tweede gedeelte nog goed doorzetten. Schakelen en remmen ging niet lekker met die koude handen, maar dat is gelukkig goed gekomen.'

Uiteindelijk wist Van Empel, die vanaf 1 januari naar Jumbo-Visma trekt met redelijk wat gemak de overwinning te pakken. 'We zitten in december en ik ben heel blij dat ik weer meedoe om de zege', zegt ze bij het ingaan van haar laatste maand voor Pauwels Sauzen-Bingoal.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws