Van Empel stuurt haar fiets het beste door het zand en houdt Pieterse af in Antwerpen Veldrijden
Veldrijden

Van Empel stuurt haar fiets het beste door het zand en houdt Pieterse af in Antwerpen

Van Empel stuurt haar fiets het beste door het zand en houdt Pieterse af in Antwerpen

Fem van Empel heeft op indrukwekkende wijze de Scheldecross in Antwerpen weten te winnen. De Nederlandse was de beste in een strijd met de andere Nederlandse jongedames Puck Pieterse en Shirin van Anrooij.

De kou van de afgelopen weken heeft voor wat slachtoffers gezorgd in het veldritpeloton. Lucinda Brand en Marion Norbert-Riberolle stonden niet aan de start door ziekte, terwijl Ceylin del Carmen Alvarado ook niet okselfris aan de start stond. Alvarado startte wel, maar liet na afloop van de cross van zaterdag in Boom (zevende) weten dat ze wat verkoudheidsklachten had.

Foutjes bepalen het wedstrijdverloop

Uiteraard werd daar geen rekening mee gehouden door de concurrentie: Van Empel en Pieterse stormden zij aan zij het veld in, terwijl het vlak daarachter stokte door een probleempje van Betsema. De Texelse verloor op die manier flink wat tijd en het gat was direct geslagen: Van Anrooij en Blanka Kata Vas legden zich daar echter niet zomaar bij neer en zetten de achtervolging in. Van Anrooij stond op het punt om de aansluiting te maken, maar moest herbeginnen na een lullige val.

In de klassieke zandstrook kende Vas ook de nodige problemen, terwijl Van Empel ondanks een foutje de kop nam met haar lange passen. Een nieuwe fout zorgde ervoor dat Pieterse kon overpakken, waarna het in het zand opnieuw mis ging: op deze manier pakte Pieterse toch zo'n vijftien seconden voorgift, alhoewel Van Empel zichzelf natuurlijk niet zomaar overgaf. Dat gold ook voor Van Anrooij, die plek drie bemachtigde.

Pieterse kon niet direct afstand nemen van haar concurrente in de Wereldbeker, die bij het ingaan van de derde ronde de koppositie weer in handen nam. Van Empel reed overduidelijk op reserve en kon even later op haar beurt Pieterse onder druk zetten, die daar niet direct een antwoord op paraat had. Twee foutjes van Pieterse zorgden ervoor dat de kloof verder vergroot werd.

Van Empel ging de slotronde in met iets meer dan vijftien seconden voorgift en kon zo redelijk koeltjes de laatste keer het parcours afwerken. Haar overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar, evenals de andere podiumplekken van Pieterse en Van Anrooij.

Uitslag Wereldbeker Antwerpen vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws