Worst houdt Betsema en Brand fraai van zich af in het zand van Koksijde Veldrijden
Veldrijden

Worst houdt Betsema en Brand fraai van zich af in het zand van Koksijde

Worst houdt Betsema en Brand fraai van zich af in het zand van Koksijde

De zevende manche van de Wereldbeker veldrijden is gewonnen door Annemarie Worst. De Nederlandse soleerde op fraaie wijze naar de zege in Koksijde, nadat ze de allerbeste bleek in het zand.

Waar Lucinda Brand de afgelopen races ongenaakbaar leek, kreeg ze in Koksijde behoorlijk wat van haar concurrentes te verduren. Al vanaf de start werd de wereldkampioene veroordeeld tot een achtervolging, terwijl het de jonge Shirin van Anrooij was die uit de startblokken vloog. Na een halve ronde op kop te hebben gereden, werd ze tot de orde geroepen door Ceylin del Carmen Alvarado. Tegen het einde van die eerste ronde klonterde de boel vooraan samen, waarna ook Brand als laatste van het groepje kon aanhaken.

De tweede passage door het zand sloeg wat meer verschillen in de groep. Annemarie Worst had het voortouw genomen, terwijl Denise Betsema na een sterke beurt terug het wiel kon vinden. Brand moest afstappen en raakte daardoor op een gaatje. De andere vrouwen lagen vanaf dit moment alweer een stuk verder achter.

Lees verder onder de tweet.

Worst soleert fraai naar zege

In het vervolg van de race pakten Betsema en Worst steeds meer meters op Brand, die het zichtbaar moeilijk had in het zand. Worst gebruikte de voorlaatste ronde om Betsema onder druk te zetten. De Texelse had niet direct een antwoord. In eerste instantie bleef ze op een klein gaatje hangen, maar dat groeide richting de slotronde. Bij het ingaan van de vijfde rond volgde ze al op elf seconden van Worst. Zelfs Brand zat haar alweer op de hielen.

Worst verslapte op geen enkel moment meer in de slotronde en kon daarmee naar een welverdiende overwinning in het zand van Koksijde rijden. Achter haar wist Betsema Brand nog van haar af te houden, waardoor de tweede en derde plek ook vergeven werden aan Nederlandse dames. Van Anrooij en Alvarado finishten op plek vier en vijf. De eerste niet-Nederlandse was Clara Honsinger op plek tien.

Uitslag Wereldbeker Koksijde 2022 - vrouwen

1. Annemarie Worst
2. Denise Betsema
3. Lucinda Brand

4. Shirin van Anrooij
5. Ceylin del Carmen Alvarado
6. Fem van Empel

7. Puck Pieterse
8. Inge van der Heijden
9. Yara Kastelijn

10. Clara Honsinger


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws