🎥 Update | Belgische politie identificeert man die bier richting Marianne Vos gooide Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

🎥 Update | Belgische politie identificeert man die bier richting Marianne Vos gooide

🎥 Update | Belgische politie identificeert man die bier richting Marianne Vos gooide

Marianne Vos won dan wel de Omloop het Nieuwsblad, maar had onderweg niet alleen met Lotte Kopecky, Elisa Longo Borghini en Shirin van Anrooij af te rekenen. De 36-jarige Nederlandse werd namelijk op de mythische Muur van Geraardsbergen bekogeld met bier door een dwaze toeschouwer.

De ervaren Vos reageerde echter niet, veegde wel haar gezicht schoon en volgde gezwind de demarrage van Kopecky die even verderop volgde. Achteraf zei Vos er ook niets over in het flashinterview, maar op de persconferentie gaf ze wel repliek. 'Ik wist niet waar het was, ik dacht dat het op de Berendries was. Ik kreeg inderdaad ergens iets over me heen. Dat hoort er niet bij en het is wel jammer, maar ja... het is gebeurd', zei ze.

Update: biergooier gepakt door de politie

De toeschouwer die het glas op de Muur van Geraardsbergen richting Vos gooide, is inmiddels herkend door de politie en uitgenodigd voor verhoor, zo meldt Het Nieuwsblad donderdagochtend. De lokale politie van Geraardsbergen gaat nu aan de slag met het incident. De tv-beelden waren uiteindelijk goed genoeg om de man te identificeren.

De politie reageert als volgt: 'Helaas werd dit prachtige sportevenement overschaduwd door een incident waarbij Marianne Vos een beker drank in het gezicht kreeg gegooid door een toeschouwer. Dit incident leidde tot verontwaardiging binnen het wielermilieu.' Er is een proces-verbaal opgesteld voor slagen en verwondingen.

Bekijk hieronder de amateurbeelden op 'X'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws