Lidl-Trek slaat Kopecky murw, maar Marianne Vos slaat met machtige sprint toe in Omloop Het Nieuwsblad Wielrennen
Wielrennen

Lidl-Trek slaat Kopecky murw, maar Marianne Vos slaat met machtige sprint toe in Omloop Het Nieuwsblad

Lidl-Trek slaat Kopecky murw, maar Marianne Vos slaat met machtige sprint toe in Omloop Het Nieuwsblad

Marianne Vos heeft Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Nederlandse legde in een sprint verrassend Lotte Kopecky erop. Dat was te danken aan het aanvalswerk van Elisa Longo Borghini en Shirin van Anrooij, die namens Lidl-Trek derde en vierde werden.

127,1 kilometer, met alle lekkere klimmetjes erin en de blik uiteraard gericht op SD Worx-Protime. Zij domineerden 2023 en moesten dus zien te dealen met de vroege vlucht die wegreed. Een vijftal kreeg zes minuten en even leek het dichtrijden van dat gat een flinke klus te worden. SD Worx redde echter het vege lijf en dus was het allemaal speelbaar richting de finale.

Daarin was het Elisa Longo Borghini die het bal opende, vlak nadat Chiara Consonni na een crash de race moest verlaten. Longo Borghini ging op en over de vroege vlucht en dus moest het antwoord van achteren komen. Lotte Kopecky en Demi Vollering deden wat ze moesten doen en ook Shirin van Anrooij en Marianne Vos waren mee.

De groep werd in de laatste vijftien kilometer verder uitgedund, met Longo Borghini en Van Anrooij die om en om bleven gaan en Kopecky die alles moest dichten. Vos keek de kat uit de boom en vertrouwde duidelijk op haar sprint. Longo Borghini, Van Anrooij, Vos en Kopecky streden voor de winst, met Vollering die moest afhaken en terugviel in een groep met Puck Pieterse, Kasia Niewiadoma en Thalita de Jong.

In de slotkilometer deed Van Anrooij nog één stevige inspanning om een sprint te voorkomen, en die misschien ook ergens aan te trekken voor Longo Borghini. Kopecky had echter alles onder controle en sprintte iedereen naar huis. Vos deed een knappe poging, maar moest tevreden zijn met zilver.

Uitslag Omloop Het Nieuwsblad 2024

Results powered by FirstCycling.com

Lees hier live Omloop Het Nieuwsblad 2024 terug in ons liveblog

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws