Volgende stap in wielrennerij voor Dumoulin? Girowinnaar wil Van Vliet opvolgen als directeur Gold Race Wielrennen
Wielrennen

Volgende stap in wielrennerij voor Dumoulin? Girowinnaar wil Van Vliet opvolgen als directeur Gold Race

Volgende stap in wielrennerij voor Dumoulin? Girowinnaar wil Van Vliet opvolgen als directeur Gold Race

Koersdirecteur Leo van Vliet stopt na 2025 met het organiseren van de Amstel Gold Race. De koers, die onlangs nog in het nieuws was door gedoe rond de toertochten, heeft dus een nieuwe directeur nodig. Tom Dumoulins ogen gaan er alvast door glinsteren, zo was te zien aan tafel bij Humberto. Daar gaf De Vlinder van Maastricht aan wel open te staan de job van Van Vliet over te nemen. 'Maar dat is aan Leo.'

Dumoulin zou een absoluut uithangbord zijn als het gaat om het wielrennen in Nederland en Limburg in het bijzonder. De oud-Girowinnaar gold jarenlang als de beste Nederlandse coureur en stopte in 2022 met professioneel wielrennen. Sindsdien bouwt hij rustig aan een vervolg, dat al wat flair kreeg met een mooie bijverdienste als analist bij de NOS. Nu lonkt dus misschien wel een nieuwe baan in de wielrennerij.

Van Vliet en Dumoulin zaten samen bij knotsgekke avond in Vaals

Van Vliet en Dumoulin zaten samen aan de tafel bij de talkshow. 'Ik doe er nog twee en dan stop ik ermee', stelt Van Vliet. Presentator Humberto Tan geeft de voorzet dan maar: 'Dus dan wordt het Tom Dumoulin?' De oud-renner lacht. 'Uiteindelijk gaat Leo daarover, maar ik zou het wel willen, ja', erkent de Nederlander. Van Vliet zelf bepaalt uiteindelijk zelf wie zijn opvolger zal worden als koersdirecteur.

Onlangs nog probeerden Van Vliet en Dumoulin de toekomst van de Amstel Gold Race te verzekeren. Door een plan van de gemeente Vaals stond de wedstrijd op losse schroeven. Ze gingen langs bij een gemeentelijke vergadering. 'We hebben gekeken naar een klucht, ik snapte het op een gegeven moment echt niet meer. Volgens mij begrepen ze het zelf niet meer. Er was heel veel miscommunicatie. Wat er is besloten is nog niet bevredigend voor de Amstel Gold Race', stelde Dumoulin toen. Wellicht dat de grote rondewinnaar dus in de nabije toekomst zelf de wedstrijd mag vertegenwoordigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws