Van Vleuten enige die Bernal volgt: 'Nooit een vrouw gezien die dat kan' Vrouwenwielrennen

Van Vleuten enige die Bernal volgt: 'Nooit een vrouw gezien die dat kan'

Door Bram van der Ploeg 17 januari 2020 | 12:18


Het jaar is nog maar net onderweg, maar de meeste renners uit het wielerpeloton zijn alweer een dikke maand volle bak aan het trainen. Egan Bernal blijkt volgens Velofacts de grootste kilometervreter sinds Kerst, maar wie staat er op twee? Annemiek van Vleuten.

Volgens Het Nieuwsblad trainde Van Vleuten in de afgelopen twee maanden 6.400 (!) kilometer. Sinds de Kerst staat haar teller op 2.636 kilometer. Middels trainingskampen in Colombia en Italië liepen de kilometers wel heel snel op. Zelfs bij haar ploeg Mitchelton-Scott kijkt men met open mond naar de prestaties. 'Ze is ongelofelijk. Ritten tot 240 kilometer en meer, maar ze blijft gewoon de mannen volgen. Ik heb nog nooit een vrouw gezien die dat kan', aldus ploegleider Laurenzo Lapage. 

Lees ook: Gespot op Strava: KOM's, 190 km solo en 'Empty the tank' voor Van Vleuten

Zelf blijft Van Vleuten nuchter. Ze stelt dat negentig procent van haar ritten duurtrainingen waren en tijdens haar trainingskamp met de mannen in Italië had ze haar eigen uitwegen. 'Als het even te snel ging, kon ik aan de klink van de wagen hangen of desnoods even in de volgwagen stappen. Maar het klopt dat ik gewoon one of the boys was.'

Van Vleuten: 'Mijn geheim is ook dat ik veel rust'

Van Vleuten benadrukt dat ze door haar trainingen in Colombia en met de mannen nieuwe prikkels kreeg en bovenal de ontspanning vond. 'Dankzij mijn leeftijd ben ik wat taaier. Ik kan veel volume aan. Mochten jongere dames mij plots proberen te imiteren, zouden ze snel overtraind zijn. Mijn geheim is ook dat ik veel rust. Bij mij is het of zwart of wit. Ofwel train ik hard en veel, ofwel doe ik bijna niks. De komende tien dagen zal ik de fiets niet veel aanraken. Veel andere rensters durven dat niet.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws