Bredewold en Kopecky over voorjaar SD Worx-Protime en verdriet bij Vollering: 'In de flow komen kost soms tijd' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Bredewold en Kopecky over voorjaar SD Worx-Protime en verdriet bij Vollering: 'In de flow komen kost soms tijd'

Bredewold en Kopecky over voorjaar SD Worx-Protime en verdriet bij Vollering: 'In de flow komen kost soms tijd'

Zondagmiddag zag Demi Vollering de zege in Luik-Bastenaken-Luik aan haar neus voorbijvliegen. De Nederlands kampioene werd na een fout in de sprint geklopt en moest zich tevredenstellen met plaats drie. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. In de Leiderstrui tekende in Luik ook de verhalen op van twee ploegmaatjes van Vollering, zijnde Lotte Kopecky en Mischa Bredewold!

Voor Kopecky was het zondag haar eerste deelname aan La Doyenne. Uiteindelijk kwam ze na een sterke koers als 38ste over de meet gebold. 'Ik denk dat dit een prima resultaat is voor de eerste keer Luik-Bastenaken-Luik', concludeerde ze na afloop. 'Het was zeker niet slecht. Ooit terugkeren om deze wedstrijd proberen te winnen? Ik denk sowieso wel dat het binnen mijn mogelijkheden ligt, maar dan moet het wel met een andere aanloop gebeuren. Het is nu al een lang seizoen geweest. Ik zal dan iets frisser aan de start moeten staan. Nu kwam ik net iets tekort op Roche-aux-Faucons, een helling die voor mij altijd lastig zal blijven. Maar ik heb hier wél erg veel geleerd.'

Kopecky kijkt met grote tevredenheid terug op voorjaar

Kopecky kende al bij al een geweldig voorjaar, met onder meer zeges in Strade Bianche en Parijs-Roubaix. 'Al bij al kijk ik erg tevreden terug op dit voorjaar', beaamde de Vlaamse wereldkampioene van SD Worx. 'Hier en daar hebben we als ploeg wel wat dingen geleerd, maar over de gehele lijn mag ik met deze uitslagen tevreden zijn. Qua resultaten mag ik niet klagen. Ik heb mijn regenboogtrui vaak kunnen tonen. Ik heb nergens spijt van en ben niet teleurgesteld.'

Het was dus kopvrouw Vollering die de o zo gewilde eerste persoonlijke zege van 2024 misliep. En daar baalde ze stevig van, zo bleek na afloop. Woede, teleurstelling én een schuldgevoel vormden de cocktail aan emoties bij de Zuid-Hollandse superster. 'Tot de laatste kilometer heb ik alles gehoord via de communicatie, maar daarna niet meer. Demi en ik hebben niet echt kunnen spreken over hoe het ging, maar volgens mij ging het over de gehele lijn gewoon oké. Dit onderstreept gewoon maar weer hoe moeilijk het is om een wedstrijd te winnen', vertelde Kopecky over de misgelopen overwinning van haar noorderbuur.

Bredewold dan. De Europees kampioene reed een sterke koers en kwam op een zeker moment in een soort elitegroepje vooraan te zitten. Daaruit moest ze wel lossen, al was ze nog wel van grote waarde voor Vollering. 'Het was een zware dag en dan vooral omdat die meiden superhard bergop reden. Ik viel dan weg uit de eerste groep, maar kon gelukkig nog wel in de groep daarachter werk verrichten. Ik denk dat we als team de koers hebben uitgevoerd zoals we dat wilden. Ondanks dat het dan niet helemaal op z'n plek valt, mogen we trots zijn op hoe we hebben gekoerst', concludeerde de immer goedlachse dame uit Amersfoort.

Bredewold over verdriet bij Vollering

Ook Bredewold - die overigens zelf als 67ste de meet passeerde - zag na afloop uiteraard de emoties bij Vollering. 'Voor Demi was het wel even lastig. Het is immers een heel speciale wedstrijd voor haar. Ze reed sterk en dan is het jammer als je de zege misloopt. Ik gaf haar een knuffel direct na afloop. Ze was heel verdrietig, maar ik ben supertrots op hoe ze rijdt. Het lijkt niet aan haar benen te liggen. Het is ook een beetje een flow waar je in terecht moet komen. Hopelijk gaan we die als ploeg weer vinden. Soms kost dat even tijd', toonde ze zich een voorbeeldig ploeggenote en vriendin.

Volgens Bredewold pakt Vollering het allemaal wel goed op, ondanks dat die zegeteller dus nog altijd op 0 staat. 'Dat doet Demi echt goed. Ons 2023 als ploeg was natuurlijk ook zo belachelijk goed dat we het nu alleen maar verkeerd kunnen doen. Maar als je naar de podium- en ereplaatsen van dit jaar kijkt, is dat ook al hartstikke goed. We moeten er dus ook niet te negatief naar kijken. En dat geldt voor Demi dus precies hetzelfde. Ze wint nog niet, maar is er altijd dichtbij. En dat is ook niet makkelijk. Dat gaat echt wel een keer goed vallen.'

Ten slotte concludeerde de lange dame met krullen dat haar 2024 tot dusverre wat redelijk goed verliep. Met ups en downs zou men kunnen stellen. 'Dit voorjaar is een klein beetje besmeurd door pech hier en daar. In sommige koersen mocht ik voor mijn eigen kans gaan. Maar daar gebeurde juist telkens iets. Dan viel ik weer, dan werd ik ziek. In Strade Bianche bijvoorbeeld viel ik hard. Ik crashte hard op mijn ribben en had daar vrij lang last van. Over sommige wedstrijden ben ik dus wel een beetje teleurgesteld. Ik vind het moeilijk om er een concreet eindcijfer aan te koppelen, maar ik heb wel het gevoel dat ik mijn ware niveau niet altijd heb kunnen laten zien. Kortom, een ietwat twijfelachtig gevoel en een beetje mixed feelings, al is de overheersende gedachte wel positief. Ik ga met vertrouwen naar de volgende wedstrijden.' En dat betekent in het geval van Bredewold een deelname aan de Vuelta a España.

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news