Bredewold gesloopt na fraaie dubbelslag in Thüringen: 'Voelde in de finale alsof ik doodging' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Bredewold gesloopt na fraaie dubbelslag in Thüringen: 'Voelde in de finale alsof ik doodging'

Bredewold gesloopt na fraaie dubbelslag in Thüringen: 'Voelde in de finale alsof ik doodging'

Mischa Bredewold sloeg woensdag in de tweede etappe van de Thüringen Ladies Tour een dubbelslag. De Nederlandse – die bezig is aan haar eerste seizoen voor de succesformatie SD Worx – kwam solo over de finish. Een dag eerder won ze met haar ploeg al de ploegentijdrit.

‘In de finale voelde het alsof ik doodging, het was echt heel zwaar’, spreekt een vermoeide maar gelukkige Bredewold in het flashinterview. ‘Maar ik voelde mij heel goed. Ik had na mijn aanval meteen een gat en dacht dat het mogelijk was om het te halen. En dat is gelukt.’

SD Worx stal – zoals wel vaker dit seizoen – de show met een één-twee-drietje. Barbara Guarischi en Lorena Wiebes maakten het podium compleet. Ondanks al het succes is SD Worx nog lang niet verzadigd. ‘We willen ook het eindklassement winnen met de ploeg. Met wie, dat maakt niet uit. De trui is nu in onze handen en die gaan we proberen te behouden. Daar ga ik alles aan proberen te doen’, aldus Bredewold.

Bredewold: 'Dat maakt het extra mooi'

Bredewold kwam vorig seizoen al dichtbij een ritzege in Thüringen. Destijds koerste ze nog voor Parkhotel Valkenburg. ‘Dat zat zeker nog wel in mijn hoofd. Vorig jaar was de etappe tien meter te lang, dat maakt het extra mooi om het nu zo af te kunnen ronden’, besluit Bredewold, die eerder dit seizoen al zegevierde in de Volta Limburg Classic.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws