Update IIII | Tratnik zet kleine stapjes; Jumbo-Visma-renner traint op de rollers Wielrennen
Wielrennen

Update IIII | Tratnik zet kleine stapjes; Jumbo-Visma-renner traint op de rollers

Update IIII | Tratnik zet kleine stapjes; Jumbo-Visma-renner traint op de rollers

(5 mei 2023) Jumbo-Visma kent wederom pech in aanloop naar de Giro d'Italia. De Nederlandse formatie meldt op social media dat Jan Tratnik betrokken is geweest bij een trainingsincident en in het ziekenhuis ligt voor onderzoek.

De Sloveen zou op zijn knie zijn gevallen en wordt momenteel onderzocht. Jumbo-Visma laat aan In de Leiderstrui weten dat ze hopen dat Tratnik nog van start kan gaan in de Giro d'Italia, maar dat het afwachten is wat de onderzoeken uitwijzen. Hoe dan ook is het een domper voor de Nederlandse formatie, die eerder Tobias Foss, Robert Gesink en Jos van Emden weg zag vallen met corona.

Tratnik werd deze winter door Jumbo-Visma binnengehaald als belangrijke knecht voor landgenoot Primoz Roglic. De coureur gold voor deze Giro als één van de mannen die de topfavoriet bergop bij zou moeten staan, waar hij gezien zijn sterke optreden in Luik-Bastenaken-Luik meer dan klaar voor was.

De Nederlandse ploeg hoopt logischerwijs dat Tratnik zaterdag kan starten, maar onderzoek moet schade uitsluiten. Hij wilde een auto ontwijken en kwam ten val, zo luidt de eerste uitleg vanuit Jumbo-Visma.

Update - 5 mei 2023 (17.49 uur): 'Tratnik gaat niet van start in Giro, Gloag is vervanger'

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde La Gazzetta dello Sport krijgt Jumbo-Visma daags voor de start van de Giro d'Italia nog een nieuwe klap te verwerken. Tratnik zou na de valpartij op training niet fit geraken voor de Italiaanse grote ronde. De jonge Brit Tom Gloag, die zich onlangs nog toonde in de Ronde van Romandië, zal de Sloveen vervangen in de selectie.

Update II - 5 mei 2023 (18.37 uur): Jumbo-Visma bevestigt dat Tratnik niet van start gaat voor Giro

Waar voor gevreesd is, is werkelijkheid geworden. Jan Tratnik zal zaterdag niet aan de start staan van de Giro d'Italia, zo bevestigt zijn ploeg Jumbo-Visma op Twitter. Tom Gloag wordt in laatste instantie aan de selectie toegevoegd.

Update III - 9 mei 2023 (15:50 uur): Tratnik heeft operatie ondergaan

Jan Tratnik heeft via Instagram laten weten dat hij is geopereerd aan zijn knie. De hardrijder van Jumbo-Visma deelt een foto waarop te zien is dat hij in het ziekenhuis naar de Giro kijkt. Tratnik is zijn humor niet verloren, want hij geeft aan op tijd te zijn om Jumbo-Visma te steunen. Zijn herstel gaat nu dus echt beginnen.

Update IIII | Tratnik zet kleine stapjes; Jumbo-Visma-renner traint op de rollers

Update IIII - 24 mei 2023 (16.45 uur): Tratnik zet kleine stapjes vooruit

Jan Tratnik heeft zijn eerste stapjes richting een rentree later dit seizoen gezet. De Sloveen van Jumbo-Visma deelde op zijn Instagram een filmpje gedeeld waarin hij op de rollers is te zien. Tratnik zou aanvankelijk de Giro d'Italia rijden, maar werd een dag voor de start aangereden tijdens training. Hij liep daarbij een knieblessure op, waaraan hij begin deze maand succesvol aan geopereerd is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws