Een-twee-drietje voor SD Worx in Thüringen: Bredewold pakt winst, Guarischi en Wiebes vervolledigen het podium Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Een-twee-drietje voor SD Worx in Thüringen: Bredewold pakt winst, Guarischi en Wiebes vervolledigen het podium

Een-twee-drietje voor SD Worx in Thüringen: Bredewold pakt winst, Guarischi en Wiebes vervolledigen het podium

Mischa Bredewold heeft victorie gekraaid in de tweede etappe van de Thüringen Ladies Tour. De Nederlandse renster van SD Worx soleerde na een late aanval naar de overwinning. Barbara Guarischi werd tweede, Lorena Wiebes finishte als derde. Daarmee was het SD Worx-feestje compleet. Bredewold slaat bovendien een heuse dubbelslag, daar zij ook de leiderstrui overneemt van haar ploeggenote Kopecky.

Daags na de sensationele overwinning van SD Worx in de ploegentijdrit, die als ouverture van de Duitse rittenkoers gold, stond de dames op dag twee direct de langste rit van allemaal te wachten. De rensters dienden namelijk 153 kilometer af te leggen in de etappe, die de stad Gera zowel als start- en finishplaats kende.

Kopgroep wordt gevormd door tweetal, SD Worx zorgt voor schifting in peloton

De organisatie had voor deze rit een route over glooiend terrein uitgetekend, daar de weg voortdurend lichtjes op en af liep. Er waren in het parcours bovendien drie beklimmingen opgenomen die als zijnde gecategoriseerde col meetelden voor het bergklassement. De vrouwen moesten onderweg twee keer de Dörtendorf-muur (1 kilometer aan 8,8 procent) en één keer de Otticha-heuvel (2 kilometer aan 5,1 procent) bedwingen.

Met Lotte Kopecky in de leiderstrui werd kort voor het middaguur het startsein gegeven. Al vroeg in de wedstrijden kozen Alice Palazzi (Top Girls Fasso Bortolo) en Gina Ricardo (Team Bridgelane WE) met z'n tweetjes het hazenpad. Het duo kreeg al vlug de zegen van het peloton, dat de voorsprong liet oplopen tot maximaal drie minuten. Ongeveer halfweg koers was er van die voorsprong niet veel meer over, temeer omdat de dames van SD Worx de gashendel flink hadden opengetrokken. Het zorgde er bovendien voor dat de deur achterin het peloton wagenwijd open stond, al wist een groot deel van de geloste rensters zich weer te herpakken.

Bredewold soleert glansrijk naar overwinning, ook SD Worx-renster Guarischi en Wiebes op het podium

Nadat het leidende duo vakkundig ingerekend werd, probeerde Parkhotel Valkenburg-renster Quinty Schoens het met een solo-onderneming. De youngster fietste in een mum van tijd meer dan drie minuten voorsprong bijeen, maar zag deze naarmate de finish dichterbij kwam gestaag teruglopen. Vanuit het peloton was intussen ook een tegenaanval waarneembaar. SD Worx-renster Mischa Bredewold, Katharina Fox (Maxx-Solar Rose Women Racing) en Alena Ivanchenko (UAE Team ADQ) haakten hun wagonnetje aan bij Schoens, waarmee een kopgroep van vier ontstond.

Met nog tien kilometer voor de boeg, bedroeg de voorsprong een krappe minuut. De talentvolle Bredewold wilde het niet op een sprint laten aankomen en koos op acht kilometer van de finish eieren voor haar geld. Terwijl de andere koplopers bij de lurven werden gevat, ontstond er een kat-en-muisspel tussen Bredewold en het peloton, dat in zes kilometer zo'n twintig seconden moest goedmaken.

Bredewold reed in een stevig tempo door en leek vrijwel niets van haar voorsprong te verliezen. De 22-jarige dame uit Amersfoort leek af te stevenen op een glorieuze solo-overwinning. En zo geschiedde uiteindelijk: het peloton kwam bij lange na niet in de buurt van Bredewold, die uitgebreid de tijd had om haar triomf te vieren. In de achtergrond sprintten SD Worx-dames Guarischi en Wiebes vrolijk (en breed glimlachend) naar de plekken twee en drie.

Uitslag etappe 2 Thüringen Ladies Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws