Brown mist rotonde in finale, maar wint wél in Luik-Bastenaken-Luik: 'Dat zorgde wel voor stress' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Brown mist rotonde in finale, maar wint wél in Luik-Bastenaken-Luik: 'Dat zorgde wel voor stress'

Brown mist rotonde in finale, maar wint wél in Luik-Bastenaken-Luik: 'Dat zorgde wel voor stress'

Grace Brown mag zich na een felbevochten en toffe finale winnares van Luik-Bastenaken-Luik winnen. De Australische van FDJ-Suez was de gehele dag present in de vroege vlucht, maar slaagde er uiteindelijk wel in om de teruggekomen favorietes Demi Vollering (SD Worx-Protime), Kasia Niewiadoma (Canyon/SRAM) en Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) af te houden op de meet.

'Het was een geweldige dag. Ik had het plan om halfweg koers vooruit te gaan rijden in een sterke kopgroep, omdat die wel eens ver willen komen', duidde Brown de tactiek achter haar overwinning. 'Op de beklimmingen kwamen ze dan uiteindelijk terug, maar ik kon Roche-aux-Facons mee overleven', aldus de dolgelukkige dame uit Australië.

Op bijna zeven kilometer van de aankomst reed Brown - in die groep - nog rechtdoor op een rotonde, waardoor ze slipte en de graskant indook. Met Kim Cadzow (EF) wist ze echter terug van voren post te vatten, om uiteindelijk vanuit het wiel van Longo Borghini naar de zege te sprinten. 'Ik crashte nog bijna en dat zorgde natuurlijk wel voor stress, maar uiteindelijk bleef ik kalm en geduldig genoeg.'

Brown vertelde ploeg deze week al dat ze zich goed voelde

'Dit is mijn mooiste zege ooit, zeker', vervolgde ze. 'Ik heb geen gemakkelijk voorjaar achter de rug, maar voelde me deze week eindelijk weer mezelf. Dat is ook wat ik zei tegen de ploeg, wetende dat ik goede herinneringen heb aan Luik-Bastenaken-Luik', aldus de dame die al twee keer eerder podium reed in La Doyenne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws