Ardennenrevelatie Vansevenant doet Giro-ambities uit de doeken, Van Gils en Teuns kijken terug op voorjaar Wielrennen
Wielrennen

Ardennenrevelatie Vansevenant doet Giro-ambities uit de doeken, Van Gils en Teuns kijken terug op voorjaar

Ardennenrevelatie Vansevenant doet Giro-ambities uit de doeken, Van Gils en Teuns kijken terug op voorjaar

Derde in de Waalse Pijl en vierde in Luik-Bastenaken-Luik: Maxim Van Gils mag terugkijken op een succesvolle Ardennencampagne. De Belg van Lotto-Dstny miste het podium op een haar na, doordat Mathieu van der Poel hem als wereldkampioen in de laatste rechte lijn van de koers afhield. Mauri Vansevenant mengde zich ook opnieuw in de debatten en werd zesde namens Soudal Quick-Step.

Met enkele snoepjes in zijn mond stond de guitige Vlaming Sporza te woord na afloop. 'Ik snoep wel graag, dus die heb ik wel verdiend', lachte hij. 'Het is jammer dat ik net naast het podium val. Luik-Bastenaken-Luik is één van mijn favoriete koersen van het jaar en als Belg is het ook een heel speciale wedstrijd, als Monument. Al bij al ben ik echter heel trots: woensdag was ik derde, nu vierde. Dat zijn resultaten.'

'Er komt in zo'n sprint weinig aan te pas, het is een beetje een kwestie van de laatste energie eruit duwen', aldus Van Gils. 'Het was een vrij lange sprint, maar ik had genoeg ruimte en kon achter Mathieu over de finish komen. Richting de Redoute had ik niet het beste gevoel, maar uiteindelijk zat ik toch bij de mannen en bleken de benen toch wel goed te zijn. Dat Pogacar daar aanviel, was geen verrassing. Ik had de hoop om er nog met een paar man naartoe te rijden, maar hij bleek uiteindelijk gewoon te sterk te zijn.'

Lees verder onder de video.

Andreas Kron was de andere beoogde man voor de Ardennen namens Lotto-Dstny, maar de Deen kon ook in Luik-Bastenaken-Luik zijn stempel niet drukken. 'We hebben een goede koers gereden en Maxim was vierde, dus daar mogen we tevreden mee zijn. Voor mijzelf ben ik teleurgesteld met mijn benen, maar het is zoals het is. De gehele week is eigenlijk niet goed gegaan, maar het is tenminste achter de rug.'

'Het is niet de gemakkelijkste weg richting de klassiekers geweest', duidt Kron bij TV2. 'Ik heb er alles aan gedaan om me voor te bereiden, maar ik wil resultaten. Die heb ik tot nu toe niet weten te bereiken, maar ik ga er weer aan werken', sluit hij moedig af.

Dylan Teuns startte namens Israel-Premier Tech ook met ambitie, maar voor hem zat er niet meer in dan een vijftiende plek. Waalse Pijl-winnaar Stephen Williams kwam, ondanks het werk van de ploeg, niet in het stuk voor. 'Het was een zware dag, maar ik had niet mijn beste benen. Ik ben echter blijven vechten en werkte mijzelf zo nog naar de groep voor plek drie toe. Daar besloot ik de spurt vroeg in te zetten, maar het was te vroeg. Het resultaat is niet geweldig, maar zo gaat dat nu eenmaal', liet hij weten via zijn ploeg.

Vansevenant neemt goede benen uit klassiekers mee naar Giro

Bij Soudal Quick-Step redde Vansevenant de meubelen opnieuw. Na een vierde plek in de Amstel werd hij nu zesde in Luik. 'Ik wist dat een podium moeilijk zou zijn, dus ik mikte op een plaats in de top tien. Ik wist dat Pogacar op dat punt zou aanvallen, want zo deed Remco Evenepoel het ook in de vorige twee jaar. De enige oplossing was om daarna samen te werken, want er zaten ook nog ploeggenoten.'

'Het ging elleboog tegen de elleboog richting de meet, en ik botste na de meet ook nog bijna op een telefoon. Dat was een serieuze tik, maar gelukkig kon ik recht blijven. De Giro d'Italia volgt ook al binnen tien dagen', aldus de vriendelijke Vlaming. 'Daar heb ik ook ambities, vooral met het gaan voor ritten. Ik denk dat ik daar, met de benen die ik nu heb, goede kans maak, dus ik ga mij goed verzorgen', zo vertelde hij bij Sporza.

Een Giro met de wil om er iets van te maken dus. 'Ik heb het routeboek nog niet bekeken, eerlijk gezegd. Ik heb een drukke periode achter de rug, waarin ik mij volledig op de Ardennenklassieker gefocust heb. Het zal sowieso een zware Giro worden, maar dat mag het van mij ook zijn. Hopelijk is het een beetje deftig weer en kan ik er iets moois van maken', stelt Vansevenant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws