Claire Steels schenkt Israel Premier Tech Roland met knappe solo zege in ReVolta Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Claire Steels schenkt Israel Premier Tech Roland met knappe solo zege in ReVolta

Claire Steels schenkt Israel Premier Tech Roland met knappe solo zege in ReVolta

Claire Steels (Israel-Premier Tech Roland) heeft de ReVolta weten te winnen. De 36-jarige Britse rondde het werk van haar ploeg op knappe wijze af in Catalonië.

Maandag begint de Vuelta voor vrouwen, maar in aanloop daar naartoe stond een deel van het peloton nog aan de start van de ReVolta. Een eendagswedstrijd in het Catalaanse Sant Cugat del Valles, met een totale afstand van 129 kilometer. Opvallend feitje: er deed geen één Nederlandse dame mee.

Desondanks was het iemand met een Nederlandse naam die er vroeg vanonder muisde: Française Ines van der Linden van de Team Groupe Abadie raapte vanuit de vroege vlucht wat bergpuntjes op, maar de teams van Cofidis en Israel-Premier Tech zorgden ervoor dat die ontsnapping nooit echt uitzicht had op de zege.

Richting de finale probeerde Steels van Israel-Premier Tech het met een aanval, waarop gereageerd werd door Clara Koppenburg van die andere zo actieve ploeg, Cofidis. Kloppenburg kwam echter niet aan het wiel van de kopvrouw van Israel-Premier Tech, die op redelijk imponerende wijze solo naar de zege reed.

Uitslag ReVolta 2023

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws