Israel-Premier Tech trekt hoofdzakelijk met vrijbuiters naar Giro d'Italia, Pozzovivo voor het klassement Wielrennen
Wielrennen

Israel-Premier Tech trekt hoofdzakelijk met vrijbuiters naar Giro d'Italia, Pozzovivo voor het klassement

Israel-Premier Tech trekt hoofdzakelijk met vrijbuiters naar Giro d'Italia, Pozzovivo voor het klassement

Israel-Premier Tech heeft via Twitter haar selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. De Israëlische formatie speelt rot in het vak Domenico Pozzovivo uit als kopman voor het algemeen klassement. De rest van de formatie lijkt zich te richten op het najagen van ritzeges.

De inmiddels 40-jarige Pozzovivo wist in zijn carrière al meermaals bij de beste tien in het eindklassement van de Italiaanse rittenkoers te finishen. In 2022 werd hij zelfs nog achtste. Ook Simon Clarke trekt naar de Abruzzen. De 36-jarige Australiër won eerder al een rit in zowel de Tour de France als de Vuelta. Mocht hij ook in de Giro een ritzege boeken, voltooit hij de 'heilige trilogie'.

Ook hardrijder Mads Würtz Schmidt is aanwezig namens de ploeg van Sylvan Adams, evenals Stevie Williams, Derek Gee, Sebastian Berwick, Marco Frigo en Matthew Riccitello. Giacomo Nizzolo, die op voorhand toch een zekerheid leek voor een plaatsje in de achtkoppige formatie, ontbreekt op de startlijst. De Italiaanse sprinter stapte tijdens de vierde rit van de Ronde van Romandië af en lijkt dus niet op tijd hersteld om mee te doen in Italië.

Selectie Israel-Premier Tech - Giro d'Italia 2023

Stevie Williams
Derek Gee
Sebastian Berwick
Marco Frigo
Domenico Pozzovivo
Simon Clarke
Matthew Riccitello
Mads Würtz Schmidt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws