Indrukwekkende Charlotte Kool pakt de eindzege op Buckingham Palace in RideLondon Classic na nieuwe etappewinst Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Indrukwekkende Charlotte Kool pakt de eindzege op Buckingham Palace in RideLondon Classic na nieuwe etappewinst

Indrukwekkende Charlotte Kool pakt de eindzege op Buckingham Palace in RideLondon Classic na nieuwe etappewinst

Charlotte Kool heeft de slotetappe in de RideLondon Classique op haar naam geschreven. De Nederlandse van Team DSM was in de straten van Londen de allersterkste in de massasprint. Ze verwees Chloe Dygert en Maike van der Duin naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Kool ging er ook met de eindzege in de Britse rittenkoers vandoor.

In de derde en laatste rit was de Engelse hoofdstad het decor van de vrouwenwedstrijd, waarvan de eerste rit door Kool en de daaropvolgende rit door Dygert werd gewonnen. In The Old Smoke was logischerwijs een biljartvlak parcours uitgetekend, waardoor de slotrit een kolfje naar de hand van Kool leek te gaan worden. Het was vooreerst wel even afwachten hoe zij haar knullige valpartij in de rit naar Maldon had verteerd.

Nadat om 16.30 uur het startschot geklonken had, was het lang wachten voordat de eerste vluchters de ruimte kregen van het peloton. Vooral Team DSM en Trek-Segafredo controleerden en bepaalden het tempo, waardoor niet iedereen zomaar vooruit mocht rijden. De controle vanuit deze ploegen had een duidelijke reden: de tussensprint. Aangezien het een secondespel is in deze etappekoers, zijn ook de tussenliggende sprints belangrijk.

Team DSM gelooft in kansen Charlotte Kool

Chloe Dygert wist namens Trek-Segafredo de eerste tussensprint te winnen, waardoor zij weer dichter bij de leiding in het algemene en puntenklassement kwam. Drie rensters kregen toch een kleine voorsprong voorgeschoteld: Sofie van Rooijen (Parkhotel Valkenburg), Grace Lister (DAS-Handsling) en Victoire Berteau (Cofidis). De voorsprong voor de drie was maximaal anderhalve minuut.

Terwijl het trio de bel voor de laatste ronde kreeg, met nog tien kilometer te gaan, kwam het peloton weer in het wiel. Een massasprint was onoverkomelijk en zou uitmaken wie deze derde etappe en het eindklassement zou winnen.

Dé favoriete voor de etappezege, Charlotte Kool, werd perfect gebracht door haar team, ging als eerste en vroeg de sprint aan, maar niemand die eroverheen kon komen. Na haar etappezege in etappe een, is dit de tweede zege voor Kool in deze rittenkoers.

Uitslag etappe 3 RideLondon Classique 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws