Drie op drie voor Vos: Jumbo-Visma-renster wint ook derde rit Tour of Scandinavia Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Drie op drie voor Vos: Jumbo-Visma-renster wint ook derde rit Tour of Scandinavia

Drie op drie voor Vos: Jumbo-Visma-renster wint ook derde rit Tour of Scandinavia

De derde rit in de Tour of Scandinavia is een prooi geworden voor Marianne Vos. De Nederlandse won alle etappes tot nu toe en verstevigt zo logischerwijs opnieuw haar leidende positie in het klassement.

Waar het in het hoge noorden van Noorwegen donderdag pijpenstelen regende tijdens de openingsrit van de Arctic Race of Norway, was het in het zuidelijker gelegen deel van het land beter weer. In Sarpsborg, waar de derde etappe van de Tour of Scandinavia voor vrouwen aan zou komen, was het lekker zonnig.

Dit nodigde uit tot aanvallen: uiteindelijk wisten twee rensters een gat te slaan: Josie Nelson (Coop) en Elena Pirrone (Valcar) kregen echter niet de ruimte die ze nodig hadden om voor de ritzege te strijden. Het peloton, met Jumbo-Visma van leidster Vos op kop, hield ze binnen schotafstand.

Grote crash zorgt voor wat nervositeit

Op zestig kilometer van de finish werd het peloton opgeschrikt door een grote valpartij, waardoor ook Vos op achterstand kwam. Ze wist op eigen kracht echter weer aan te sluiten, wat even later ook gold voor het overgrote deel van de rensters die even moesten achtervolgen.

Met nog dertig kilometer te gaan versnelde Sofia Bertizzolo op een stukje vals plat, waar Vos direct een antwoord op paraat had. Demi Vollering schoot ook in gang en zorgde ervoor dat de rest ook vrij vlot weer de aansluiting kon vinden. Deze move was ook funest voor de dames op kop.

In de felbetwiste slotfase begon het te regenen, aanvallen welteverstaan. De grote namen roerden zich, maar wegkomen bleek lange tijd een utopie door het uitstekende controlerende werk van Vos. Zij stuurde ook nog even ploeggenote Anouska Koster vooruit in de nerveuze slotfase, maar die werd gecounterd door Kata Blanka Vas.

Alles wees uiteindelijk toch op een sprint in deze koers: Vos moest vanaf positie twintig komen, maar timede zoals we van haar kennen uitstekend: uit het wiel van Uttrup Ludwig denderde ze naar haar derde zege op een rij.

Uitslag etappe 3 Tour of Scandinavia 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws