Ook De Plus aangereden op training: 'Ben alstublieft voorzichtig met de zwakke weggebruiker' Wielrennen
Wielrennen

Ook De Plus aangereden op training: 'Ben alstublieft voorzichtig met de zwakke weggebruiker'

Ook De Plus aangereden op training: 'Ben alstublieft voorzichtig met de zwakke weggebruiker'

Laurens De Plus, één van de mogelijke vervangers van Tiesj Benoot voor het WK wielrennen in Wollongong, heeft donderdag eenzelfde ervaring gehad als zijn landgenoot deze week. De coureur van INEOS Grenadiers werd - gelukkig zonder al te veel erg - aangereden op training, zo meldt hij op social media.

'Bedankt aan de bestuurder om mij langs achter aan te rijden', klinkt het cynisch bij De Plus op Twitter. 'Gelukkig met betere afloop dan mijn collega’s de afgelopen week. Wees aub voorzichtig met de zwakke weggebruiker', deelt hij met als bijbehorende tekst en hashtag #safetyfirst.

De Plus werd al eens ernstig aangereden

De Plus is momenteel in opbouw naar de Ronde van Spanje, waarvoor hij op de longlist bij zijn ploeg INEOS Grenadiers staat. De ex-renner van Jumbo-Visma heeft nare ervaringen met botsingen: in januari 2018 werd hij aangereden door een vrachtwagen in Zuid-Afrika, waarbij hij zijn bekken brak en longen en nieren kneusde.

Benoot had minder geluk deze week. De gewaardeerde Belg brak een nekwervel en moest een punt zetten achter zijn seizoen, waarin hij nochtans zo goed bezig was namens Jumbo-Visma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws