Favorieten etappe 5 Tour de France Femmes 2022 | Langste etappe normaliter voer voor de sprinters Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Favorieten etappe 5 Tour de France Femmes 2022 | Langste etappe normaliter voer voor de sprinters

Favorieten etappe 5 Tour de France Femmes 2022 | Langste etappe normaliter voer voor de sprinters

Na twee spectaculaire, heuvelachtige etappes is het op donderdag tijd voor de langste rit van de Tour de France Femmes: 175 kilometer, een soort van unicum in het vrouwenwielrennen. In de Leiderstrui geeft je de nodige informatie mee!

Parcours etappe 5 Tour de France Femmes 2022

Favorieten etappe 5 Tour de France Femmes 2022 | Langste etappe normaliter voer voor de sprinters

Een rit van 175 kilometer is lang voor de vrouwen, die normaliter etappes rond de 120 tot 140 kilometer afwerken. Waarom de organisatie van de Tour de France Femmes - die zelfs dispensatie aan moest vragen ervoor kiest om dit dan te doen? 1. Omdat het toch de Tour is en 2. De oversteek van de champagne- en wijnstreek naar de Vogezen moet toch gemaakt worden, dus het is geen verrassing dat deze rit een lange lijn in oostelijke richting is.

Starten doen we rond het middaguur in Bar-Le-Duc, uiteraard bekend vanwege het mineraalwater. Vervolgens zetten we, met schuin tegenwind, koers richting aankomstplaats Saint-Dié-des-Vosges, aan de rand van de Vogezen. In die regio wordt dit weekend ook het overgrote deel van het klassement in de Tour de France Femmes bepaald.

Er zijn drie beklimmingen in deze etappe, waarin we voornamelijk een strijd gaan zien om de bergpuntjes. Aan de finish verwachten we de sprinters van dienst, na een lange laatste rechte lijn van vijf kilometer. Het laatste obstakel is een rotonde, op 500 meter van de meet.

Rotonde op 500 meter van de finish.

Tijden
Start: 12:00 uur
Finish: 16:30 uur

Weer etappe 5 Tour de France Femmes 2022

Warm en oostenwind: dat is een beknopte samenvatting van de weersomstandigheden donderdag. Het zal tegen de 27 á 28 graden aan zijn, terwijl het gedurende de dag bewolkt blijft. De wind waait aan 10 á 15 kilometer per uur.

Favorieten etappe 5 Tour de France Femmes 2022

Normaliter zou deze rit moeten eindigen in een massasprint en dan komen we uiteraard bij één vrouw uit: Lorena Wiebes van Team DSM, die ook al glansrijk wist te winnen op de Champs Elysées in Parijs. Wiebes is dit seizoen simpelweg de snelste vrouw op twee wielen en wil die lijn doorzetten in de vijfde etappe van de Tour.

Elisa Balsamo schoot tot dusver tekort, maar op basis van haar talent moet ook zij in staat geacht worden om het mooie weer te maken in de sprint in Saint-Dié-des-Vosges. Met haar sterke trein van Trek-Segafredo kan zij wel eens de grote uitdager worden van Wiebes.

Favorieten etappe 5 Tour de France Femmes 2022 | Langste etappe normaliter voer voor de sprinters
Elisa Balsamo

Marianne Vos (Jumbo-Visma) werd tweede op de Champs en is natuurlijk weer aan een sterke Ronde van Frankrijk voor vrouwen bezig. De Nederlandse heeft net als Lotte Kopecky (SD Worx) zeker de inhoud voor lange ritten als deze en dat kan wel eens in haar voordeel spelen.

Andere outsiders zijn Marta Bastianelli (UAE), Rachele Barbieri (Liv Racing), Emma Norsgaard (Movistar), Maike van der Duin (Le Col-Wahoo) en Vittoria Guazzini (FDJ), terwijl we misschien ook wel een lange vlucht met Ellen van Dijk of Lisa Brennauer mogen verwachten.

Odds etappe 5 Tour de France Femmes 2022

Lorena Wiebes - Bet365: 1.83
Marianne Vos - Bet365: 4.33
Elisa Balsamo - Bet365: 6.00
Emma Norsgaard - Bet365: 9.00
Lotte Kopecky - Bet365: 9.00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 5 Tour de France Femmes 2022

Poll

Wie wint de vijfde rit in de Tour de France Femmes?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws