GP Oetingen is makkelijke prooi voor Wiebes na goed inleidend werk Van den Broek-Blaak en Majerus Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

GP Oetingen is makkelijke prooi voor Wiebes na goed inleidend werk Van den Broek-Blaak en Majerus

GP Oetingen is makkelijke prooi voor Wiebes na goed inleidend werk Van den Broek-Blaak en Majerus

Lorena Wiebes (SD Worx-Protime) heeft in Oetingen, Vlaams-Brabant, de GP Oetingen 2024 op haar naam geschreven. Na 119 kilometer was zij de beste na een wedstrijd vol aanvallen.

Na Strade Bianche (winst voor Lotte Kopecky) van afgelopen zaterdag en de door Elisa Longo Borghini gewonnen Trofeo Oro op zondag was een deel van het peloton woensdag alweer in België, waar dus de GP Oetingen werd verreden. Met SD Worx-Protime, dsm-firmenich PostNL, Visma | Lease a Bike, UAE en Fenix-Deceuninck stonden er meerdere mooie ploegen aan de start van de specifieke eendagskoers voor dames.

Iets na lunchtijd begonnen de dames aan de 119 kilometer lange onderneming door België, waar we onder meer over de Congoberg moesten. Audrey De Keersmaeker (Lotto-Dstny) was één van de eersten die een solo-onderneming startte, maar zoals zo vaak duurde het bij een dameskoers lang vooraleer er definitieve afscheiding ontstond.

Wiebes en SD Worx-Protime vroeg actief

Opvallend genoeg zagen we topfavoriete Wiebes al op 90 kilometer van het einde al meeschuiven met een groepje, waardoor het peloton ook enkele malen op een lint werd getrokken of zelfs scheurde. Chantal van den Broek-Blaak en Christine Majerus toonden zich eveneens actief namens de ploeg SD Worx-Protime, waarna de Luxemburgse samen met Franziksa Koch (dsm-firmenich PostNL) en Thalita de Jong (Lotto-Dstny) definitief weg kon rijden.

Samen fietsten ze een voorgift van een halve minuut bijeen, terwijl UAE met onder meer Chiara Consonni hard werkte om daar wat vanaf te poetsen in de grote groep. Met de hulp van Visma | Lease a Bike wisten ze uiteindelijk toch terug te keren, waarna Majerus haar kwaliteiten inzette om Wiebes naar de finish te leiden voor de mogelijke pelotonsprint.

Wiebes besloot niet af te wachten en zette op 2,4 kilometer van de aankomst al een versnelling in, wat de goede bleek. De beresterke De Jong bleef achter op plek twee.

Uitslag GP Oetingen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws