Grace Brown wint vanuit sterke kopgroep rit vier in Women's Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Grace Brown wint vanuit sterke kopgroep rit vier in Women's Tour

Grace Brown wint vanuit sterke kopgroep rit vier in Women's Tour

De vierde etappe van de Women's Tour in Groot-Brittannië is gewonnen door Grace Brown. De Australische van FDJ was de beste van een sterke kopgroep.

De vierde rit van de Women's Tour werd in Wales verreden, waar het Nederlandse voetbalelftal woensdagavond nog in de allerlaatste minuut de drie punten meenam. Voor de dames echter geen voetbal, maar een fiets op deze donderdag.

SD Worx kreeg twee flinke opdoffers te verwerken: Chantal van den Broek-Blaak ging niet meer van start, en na een uurtje koers gaf ook Marlen Reusser er de brui aan. Een ploeggenote van de twee, Elena Cecchini, trok zich daar niets van aan en zocht de aanval op. Ze kreeg Teuntje Beekhuis (Jumbo-Visma), Maaike Boogaard (UAE) en Mikayla Harvey (Canyon-SRAM) met zich mee.

Sterke kopgroep pakt ruimte

Deze kopgroep werd op iets meer dan vijftig kilometer van de meet overruled door een nieuwe groep. Onder meer Ellen van Dijk, Elisa Longo Borghini, Riejanne Markus en Asleigh Moolman waren present in een groep van tien die afstand nam van het grote peloton.

Team DSM deed er alles aan om de kopgroep bij te halen in dienst van Wiebes, maar ze stuitten op de collectieve kracht van de kopgroep. Op tien kilometer van de finish was het wel duidelijk dat Wiebes niet haar derde zege op rij zou boeken. Ook Van Dijk zag haar kansen op de zege voor haar neus wegglippen, daar ze lek reed op zeven kilometer van de finish.

Op luttele kilometers van de meet plaatste Grace Brown een aanval. Kasia Niewiadoma en Longo Borghini reageerden, maar aan de finish was het alsnog Brown die iedereen afhield.

Uitslag etappe 4 Women's Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws