Groenewegen komt nog niet aan sprinten toe: 'Toch zit het met de vorm richting de Tour wel goed' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen komt nog niet aan sprinten toe: 'Toch zit het met de vorm richting de Tour wel goed'

Groenewegen komt nog niet aan sprinten toe: 'Toch zit het met de vorm richting de Tour wel goed'

Na vier dagen Critérium du Dauphiné is een 124e plek het hoogste resultaat voor Dylan Groenewegen in de rituitslag. De Amsterdammer van Team BikeExchange-Jayco heeft het moeilijk in de bergachtige koers, maar geeft niet op.

Donderdag volgt mogelijk de laatste kans voor Groenewegen. 'Dit is de beste opportuniteit voor een sprint, maar het zal opnieuw een lastige dag worden', blikt de Nederlander vooruit in zijn startinterview. 'Het voelt als D-day, dus we gaan ons best doen om het tot een sprint te laten komen.'

Met de vorm van Groenewegen is naar eigen zeggen niets mis. 'Die is heel goed, maar het is gewoon een heel lastige koers. Daarnaast zijn er niet zoveel sprinters, dus het is moeilijk om het überhaupt tot een sprint te laten komen. Met de vorm is het echter prima en dat is goed om te weten richting de Tour de France', laat Groenewegen ontvallen.

Groenewegen: 'Hopelijk kan ik laten zien hoe goed ik ben'

Het raceplan voor de Australische ploeg is al duidelijk. 'We moeten controleren, maar dat betekent dat we niet te veel mannen moeten laten wegrijden. En dan is het op het einde nog zaak om te bekijken of ik eraan kan blijven hangen, want er gaan ploegen zijn die mij willen lossen.'

Eén van die ploegen is mogelijk het Jumbo-Visma van Wout van Aert. 'Zij zullen controleren, maar ik weet niet direct of ze voor een sprint zullen gaan. De laatste dertig kilometer zijn op smalle, bochtige wegen, dus we moeten goed bij elkaar blijven. De benen zijn wel moe na enkele lastige dagen, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Hopelijk kan ik laten zien hoe goed ik ben', besluit Groenewegen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws