Jarige Backstedt pakt zoals verwacht ook goud bij WK junioren op de weg, brons voor Nederlandse Vinke Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Jarige Backstedt pakt zoals verwacht ook goud bij WK junioren op de weg, brons voor Nederlandse Vinke

Jarige Backstedt pakt zoals verwacht ook goud bij WK junioren op de weg, brons voor Nederlandse Vinke

Zoë Backstedt heeft zoals verwacht ook de wereldtitel op de weg gegrepen bij de junioren vrouwen. De Britse reed meer dan twee minuten weg van de concurrentie, waar de Nederlandse Nienke Vinke knap het brons wist te bemachtigen.

De dames kregen 67,2 kilometer voor de kiezen, verdeeld over vier rondjes op het plaatselijke parcours in Wollongong. Backstedt deed er niet lang over om afstand te nemen van de concurrentie: al in de eerste ronde plaatste ze haar versnelling, die direct succesvol was. Haar concurrentes zagen haar pas na de finish terug. Voor Backstedt, die zaterdag achttien werd, was het een mooi verjaardagscadeau.

Daarachter was de strijd om zilver en brons een stuk interessanter. Eglantine Rayer reed samen met Vinke weg van de rest. Zij mochten sprinten om de tweede plek, waar de vrouw uit Frankrijk net wat beter bleek dan de Nederlandse. Xaydee Van Sinaey was op de negende plek de beste Belgische.

Uitslag WK wielrennen junioren vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws