Nieuwe klap voor Nederland: Demi Vollering mist wegwedstrijd vrouwen met corona Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe klap voor Nederland: Demi Vollering mist wegwedstrijd vrouwen met corona

Nieuwe klap voor Nederland: Demi Vollering mist wegwedstrijd vrouwen met corona

Ai ai, het houdt niet op: de pechgevallen binnen de Nederlandse WK-formatie. Zaterdag kwam een nieuwe klap: Demi Vollering, die nergens last van heeft, testte positief op corona en moest de wegwedstrijd bij de vrouwen missen. 'Life can be a bitch', laat ze weten.

'Ik voel me ongelofelijk verdrietig omdat ik het WK moet missen', laat Vollering weten via social media. 'Ik voelde me zo goed, zo sterk, gezond en klaar om te koersen. Donderdagochtend werd ik echter wat ziekjes wakker, vermeed ik mijn ploeggenotes en deed ik een sneltest, die positief was...', stelt ze. 'Ik wens mijn teamgenotes het beste, hopelijk is het geluk tijdens de race wel aan onze zijde.'

'De afgelopen jaren heb ik het nodige geluk gehad met het vermijden van corona, maar life can be a bitch', stelt Vollering, die een reis van dertig uur maakte om uiteindelijk niet te mogen vertrekken op het WK. Voorlopig mag ze Australië ook niet verlaten, totdat ze negatief test op het virus.

Vollering was na val Van Vleuten gestegen in pikorde

Voor de KNWU is het een nieuwe klap in Australië. Eerder was er al de valpartij van Annemiek van Vleuten, de pech van Bauke Mollema en Mick van Dijke (tweemaal), waardoor het geluk nog niet aan Nederlandse zijde is in Wollongong. Vollering gold, helemaal na de blessure van Van Vleuten, als één van de vooruitgeschoven pionnen van Nederland.

Het is inmiddels wel duidelijk dat covid het hotel van de Nederlandse formatie is binnengeslopen. Mick van Dijke moest vrijdag de wegwedstrijd van de beloften al missen, met Vollering is inmiddels de tweede besmetting aan het licht gekomen. De formatie die zondag de wegwedstrijd bij de mannen zal betwisten zal zich er alleszins niet helemaal gerust meer op voelen.

Naast Vollering gingen ook de zusters Schweinberger niet uit Oostenrijk niet van start om dezelfde reden bij de vrouwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws